web_ide@s

В Уеб Идеи ще споделям вълнуващите тенденции, които се случват в онлайн бизнеса. Ще си говорим за онлайн съдържание, маркетинг, реклама, апове и всичко интересно в нета!
cool avt part
Инфо
Клип Коментар

Когато пуснахме редизайн на сайта през 2014-та, го направихме search engine friendly. Не сме правили повече от това и не сме имали екип, който да се занимава с това.

Мерси за въпроса :)бизнесът с игри става все по-конкурентен. Причината е, че Supercell примерно имат 500 млн маркетинг бюджет на година и те търсят играчи от всички краища на света. Или както един приятел го казва Мисия Лондон се конкурира с Батман завинаги: и в двата случая отиваш на кино и избираш кой филм да гледаш. Същото е с игрите: влизаш в ап стора и избираш коя игра да играеш. Въпросът е защо хората да изберат твоята игра :)В началото 100% беше реклама, сега отива към 50%

Съгласен съм: съдържанието е важно, но опаковката също. Като цяло българският онлайн пазар тепърва се развива и мисля, че част от проблема са грешки на растежа. Трябва като потребител винаги да имаш контрол: върху реклами, съдържание и т.н.

Мисля, че причината хората да ползват блокери е, че някои от рекламите са дразнещи. От друга страна това е начинът не само сайтът, но и създателят на съдържание да изкарва пари и да продължи да прави това, което иска. Така че всеки потребител сам решава до каква степен се дразни от рекламите и не иска да ги вижда и до каква иска да продължава да гледа още от същото съдържание :)

Мерси за съвета!За съдържание не ти трябва капитал;За да продаваш, можеш да започнеш с изключително малко пари. За пример можеш да прочетеш историята на Амазон, който в началото продава стока, която поръчва от други магазини (тоест само препродава). А сега е още по-евтино, защото можеш да продаваш през платформи, които струват по 30 лв на месец :)За да създадеш напълно функциониращ сайт е скъпо, но да тестваш минимално работеща страница, не толкова :)

Ще трябва да развия сценична треска, за да вкарам емоция, мерси за коментара :)

6-тата е, да не направиш достатъчно добър екип. Екипът е абсолютно критичен за успеха на който и да е продукт/услуга. Прекалено често ние се надценяваме и си казваме, че ще се справим сами...

Лайв стриймът е интересна тема и тепърва ще се развива. За плановете на Нетинфо не мога да кажа, но със сигурност е важно да се създава лайв съдържание, защото там връзката с аудиторията е много силна :)

Хахахахахаха, добро! :D