VBox7 logo

50 кг. ориз, толкова леща, 150 лекарства от вид... австралийка се запасява за коронавирус!

3 921 26.02.2020

Първите случаи на болни с коронавирус извън Китай бяха в Австралия. Въпреки това обаче там нещата изглеждат стабилни и далеч по-спокойни, отколкото са в Европа. Това обаче не успокои Джема Рийд - 32-годишна австралийка, която успя да влезе в местните медии с мерките, които е взела, за да се подготви за евентуална епидемия в родината ѝ.

Виж още: В очакване на смъртоносния коронавирус: Блокирана учителка в Китай разказва за живота под карантина

Джема се е снабдила с достатъчно храна и лекарства за година напред. "Имаме приблизително 50 кг. ориз и 50 кг. леща. Всичките ни шкафове са пълни", хвали се тя пред австралийския News.com.au.

Виж още: Родни VIP-ове обезпокоени от коронавируса - Нора Недкова пие лекарства, Галин е потресен от държават

"Няма параноя, не мисля, че ще станат чак толкова зле нещата с коронавируса, но с три деца няма как да си твърде запасен", коментира тя. Освен ориз и леща, в дома на семейство Рийд има още консерви, лекарства, филтри за вода, бутилки с газ, зеленчукови семена, храна за животни, дори и оръжия.

Виж още: Коронавирусът - хит по маникюрите! Каква е моралната цена на славата в социалните мрежи?

Виж още: Коронавирусът - хит по маникюрите! Каква е моралната цена на славата в социалните мрежи?а понижаване на температура, както и различни видове антибиотици. Съпругът на Джема не разбира манията ѝ и твърди, че това запасяване не е съвсем рационално. Те дори например имат голям аквариум, в който отглеждат риба и то не декоративна.

Виж още: Шокираща история: Куче спаси стопанина си от китайския вирус, вижте историята на Кими

Джема признава, че е гледала много филми за зомбита и апокалипсис и от там се е вдъхновила да създаде свой план за оцеляване. 

3 921 26.02.2020

Още от OMG Facts