VBox7 logo

В очакване на смъртоносния коронавирус: Блокирана учителка в Китай разказва за живота под карантина

8 164 07.02.2020

Десетки хиляди са заразените от новия коронавирус, въпреки драконовските мерки на китайските власти. Източната провинция Джъдзян е втората с най-много случаи на заболели, което наложи блокирането на не един град в нейните рамки. 

25-годишната мароканка Илхам Мунсиф е една от над 60 млн. души в Китай, които живеят под домашна блокада и чакат епидемията да премине. Тя се намира в град Чуджоу и е блокирана от дни в дома си. 

Виж още: В разгара на коронавируса: Тези епидемии от болести едва не заличиха човечество!

Условията

"Не ми е разрешено да излизам извън кампуса, защото това са правилата на училището, в което работя. Който ги нарушава, може да бъде уволнен. Правилата са много строги", разказва тя пред Euronews. 

Виж още: Епидемия от шеги с новия смъртоносен коронавирус! Ето и най-добрите по темата

Денят

"Животът е много скучен под блокада. Ставам сутрин, чета новините и разказвам на последователите ми в Instagram какво се случва", допълва тя. И наистина - в профила ѝ няма да видите актуални снимки след блокадата, но в story-тата ѝ има много истории от живота по време на епидемията.

Виж още: Шокираща история: Куче спаси стопанина си от китайския вирус, вижте историята на Кими

"Разказвайки в Instagram, чувствам, че времето минава по-бързо, държи ме ангажирена", добавя Илхам. През останалото време тя чете книги, гледа филми или тича за здраве из кампуса. "Навън няма никой, затова няма и риск да се заразя, докато тичам. А това е хубаво и важно за здравето ми".

Виж още: Дневник от Ухан, разтърсващ разказ на жена от града: Паника и запасяване навсякъде!

Храната

Ихлам разкрива, че от две седмици насам не е ходила до никакви супермаркети. Когато ѝ е нужно нещо, моли колегите си, които не живеят в кампуса, да ѝ пратят нещо. Доставките стигат до входната врата на апартамента ѝ.

Емоционалното отражение

Новият начин на живот не е никак лесен, споделя тя. Прекарва дните си сама, няма възможност да се вижда с приятели, липсват ѝ съвсем базови неща като разговора с хората. "Не мога да си представя живота си без интернет сега. Но пак не е същото", допълва Илхам. 

Какво предстои?

Илхам вярва, че ще си седи блокирана в апартамента дълго време. Казва, че няма нищо против, тъй като така се чувства по-сигурна. В града се очаква пикът на заболелите да е около 10 февруари. 

Източник thumbnail: Instagram/iStock

8 164 07.02.2020

Още от Social Virals