Кои са НАЙ-ДОБРИТЕ градове в СВЕТА, в които да се ПРЕМЕСТИШ🤩🧐

525

👉 Автор: Дидо Калинков

My Impact

👉 Искаш да промениш местоживеенето си? Искаш да отидеш в друг град или дори в друга държава? Помисли за тези градове Класацията за 2023 г. на емигрантската мрежа InterNations ни позволява да разберем какво мислят емигрантите по отношение на най-добрите градове за живеене в света Тя се базира на различни критерии като професионални възможности, наличие и цена на жилища, качество на живот и околна среда, контакти с местното население.

@ten2onepro Top 10 Best Cities To Live In The World #bestplacestovisit #bestcities #bestcitiestolivein #top10cities2023 ♬ original sound - ten2one productions

⭐💥Големият победител е Испания

Удивително е, че испанските градове получават най-много точки. Те заемат челната тройка, а страната като цяло има 4 представители в топ 10 на градовете. Какви са предимствата на испанските градове и кои са те?🤩

💥⭐Начело е Малага - град, разположен на южното испанско крайбрежие в Андалусия, предлагащ благоприятна среда и добри икономически условия. 👉⭐В категорията „качество на живот“ Малага е на второ място, а в класацията за „климат“ и “общуване с местното население” е на първо място. Малага е в топ 10 и по отношение на природната си среда. Крайбрежният град е добре оценен заради ниските разходи за живот и жилище, лесното намиране на жилище и така търсения баланс между личния и професионалния живот.

@themoneymanual Need a change of scenery wanna move somewhere new here 10 of the best cities to move to to start a new life. Here’s what you need to know about their jobs and real estate markets they can make a decision. Where would you move to if you could start a new life? #bestcitiestolivein #bestcitiestomoveto #wheretolive #wheretoliveinyourtwenties #startingover #startoveragain @themoneymanual @themoneymanual ♬ original sound - TheMoneyManual

💥⭐На втора позиция е Аликанте

Малко по-нагоре по испанското средиземноморско крайбрежие Аликанте заема второто място. Въпреки средата, която InterNations считат за „неблагоприятна за творчество и независима работа“, 92 % от анкетираните заявяват, че са доволни от живота си в този град, защото това е гостоприемно и евтино място. Градът заема първо място в класацията по отношение на цените на жилищата, социалния живот и усещането, че си добре дошъл.

💥⭐ Номер 3 в света също е испански град, намиращ се на средиземноморското крайбрежие! Валенсия е на първо място по критериите „качество на живот“ и „възможности за спорт“. Хората обаче имат смесени реакции по отношение на „перспективите за кариера“. Валенсия е особено качествен град по отношение на здравната си система. Испанският мегаполис е класиран на първо място по „цена на медицинските грижи“ и на трето място по „достъпност на здравните услуги“.

@fitxfearless

The Best Cities Every Man Should Move To In The U.S

♬ original sound - FITXFEARLESS

💥⭐Два града от ОАЕ в топ 5

Топ 5 се допълва от два града в Обединените арабски емирства: Рас-ал-Хайма (4) и Абу Даби (5). Голяма заслуга за техните места в класацията имат слънчевият климат и много високите доходи в някои сектори!

 💥⭐Азиатски дестинации сред първите десет

Освен Мадрид (6), топ 10 в света се допълва от няколко азиатски града, като Куала Лумпур (Малайзия, 8), Банкок (Тайланд, 9) и Маскат (Оман, 10).

 💥⭐Топ места, за които може би не си и подозирал...

Мексико Сити се нарежда на седмо място, докато Найроби и Люксембург изненадващо се намират в топ 20, съответно на петнадесето и деветнадесето място.

 💥⭐Големите европейски столици остават назад

 

От друга страна, столиците на европейските градове получават забележително ниски резултати. Париж е поставен на 41 място, Лондон - на 42, а Берлин - на 45. Високите разходи за живот и трудностите при намиране на жилище оказват негативно влияние върху качеството на живот на емигрантите в тези градове.

@natasha.badger Not a secret which city is my favorite 👀❤️ cities ive lived in my 20s #wheretoliveinyourtwenties #bestcitiestolivein #bestcities #twenties #twentysomething #twentysomethings #citiestomoveto #postgradlife #chicago #nyc ♬ Vlog Video work Fashionable BGM(847726) - Tsuyoshi_san

💥⭐Северноамериканските градове също не са сред отличниците

Торонто едва достига 35-то място, Ню Йорк - 39-то, а Ванкувър - 47-мо.

💥⭐Но най-лошото - Рим?!

Италия може и да е прекрасна страна за почивка, но според проучването не е толкова добра за емигрантите. Рим е на предпоследното 48-мо място въпреки благоприятния си климат и красотата на културното си наследство. Заплатите и перспективите за кариера в града са ниски и е много трудно да се интегрираш, ако не говориш италиански.

⭐💥А къде е Милано?

Изненадващо красивият италиански град е в дъното на този списък под номер 49. Северният италиански мегаполис е критикуван за липсата на сигурност, трудностите при намиране на жилище и, подобно на Рим, липсата на добри професионални перспективи и трудното интегриране, ако не владееш италиански език.

@cnbcmakeit Ever dream about moving to a new country for a better life? You might want to consider one of these places. Check out the full list of the 10 best and worst places to live in the world at the link in bio. #bestplacestolive #viennaaustria #wheretolive #expatlife ♬ original sound - CNBC Make It

Източник: MSN.COM

Източник снимки: : istock

 

Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

MBT: НЕ дишайте БАЛОНИ! 🎈🎈🎈🎈
Психологическите вреди от това да пазиш тайни!🧐😫
По погрешка: Котката Галена пропътува хиляди километри с куриерска фирма
Най-малко стресиращите професии в света🧐🤩
30 бизнеса, които можеш да стартираш от дома си!🤩🧐
Защо да си оправяш леглото сутрин е толкова важно?🧐
Новата генерация мъже подценяват жените💥🧐
Как ПРОМЯНАТА на ДУМИТЕ променя и мислите ти?🧐
Дългоочаквани филмови заглавия, много блясък и КУЧЕ в Кан 2024 😲😲😲
Тревожни данни: Българките се страхуват от насилие не само вкъщи, но и навън
Най-скъпите туристически изживявания в света 😮💰🪂
Най-зрелищните астрономически обсерватории в света 👩‍🚀🌌🌠
Как да помогнеш на приятел в депресия? 😨💔
Как храната може да ти помогне да спиш по-добре 😴🛌
Как тези химикали в почистващите препарати влияят на мозъка ти ? 🧼🧠
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Няма емоционална травма, която да не може да бъде излекувана 😮
Практика за съвършенство: как да се надграждаш ефективно🧐
20 неща, които трябва да знаеш за себе си!🤩🧐
8 хака за щастие, потвърдeни от науката🤩
Ще гласуват ли GenZ на изборите за Европейски парламент? 🗳
4 сигурни сигнала, че прекаляваш със захарта!🧐
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Ежедневните навици, които вредят на психичното ти здраве🧐
5 Навика на успешните хора🤩💥
ПРОУЧВАНЕ: Ръст на случаите на тормоз и насилие срещу хора с различна сексуална ориентация в ЕС
Кои са НАЙ-ДОБРИТЕ градове в СВЕТА, в които да се ПРЕМЕСТИШ🤩🧐
Районът „Зона на смъртта“ е единственото място в света, в което няма СЪД 😨
„Saharan Plume“ ще удари Обединеното кралство! Какво ще се случи? 🔥🌍
Звездите носят шапки! Виж новия TREND! 🔥
Чоткин: Италианската кухня е № 1😍💥
🗿 Мистерията зад местоположението на египетските пирамиди разкрита! 🌍