Как ПРОМЯНАТА на ДУМИТЕ променя и мислите ти?🧐

284

👉 Автор: Дидо Калинков

My Impact

👉 Мозъкът на човека е твърде сложен и интересен, но прости неща като думите, например, оказват влияние върху начина, по който той реагира. Някои думи причиняват отделяне на хормони, предизвикващи стрес, и  оказват негативно влияние върху живота ти. Достатъчно е обаче да ги замениш с други, за да промениш гледната точка. С течение на времето това упражнение ще ти помогне да трансформираш начина си на мислене към по-добро.🤩

@drmarkhyman When it comes to mindset, most of us believe that changing our mindset begins with changing our thoughts. @melrobbins joined me on The Doctor’s to explain why thinking patterns don’t actually begin with a thought; rather, they are triggered by an emotion. Do you ever notice that you can be super frustrated or feel low energy, and if you go outside for a walk that within 10 minutes, you feel different? It’s because you have shifted your physiological state, and when you shift or relax your physiological state, you relax your mind. Find the full interview on The Doctor’s Farmacy. #melrobbins #drmarkhyman #mindset ♬ Steven Universe - L.Dre

👉 Готов ли си за предизвикателството?🧐

🎯Внимавай как етикетираш негативните емоции

Невинаги се чувстваш добре. За да изразиш това, не използвай думи, които могат да те накарат да се почувстваш още по-зле. Например, „чувствам се опустошен“ има различен ефект от „чувствам се малко разочарован“.

🎯От провал към надежда

Замяната на „не“ с „още не“ може да промени манталитета ти. Когато говориш за цели и проекти, винаги е по-добре да използваш обнадеждаващото „още не“, а не категоричното „не“, предполагащо провал.

🎯От „не мога“ към „мога”

С „не мога“ отхвърляш всички възможности за друг резултат. Вместо това си кажи „ще опитам“. Това напълно променя гледната точка и отваря свят от възможности, включително и за успех.

🎯Не го превръщай в нещо лично

Персонализирането на изказвания, като например да се наречеш „глупав“ или „мързелив“, може да има изключително вредни последици. Не се дамгосвай с негативни думи.

@empath_school The power of one word #keepgoing #yesyoucan #keepmoving #wordsofwisdom #tips #mindset ♬ original sound - Mama TiffToks

🎯Замени задължението с благоприятна възможност

Кое е по-хубаво - да „трябва“ да направиш нещо или да „можеш“ да го направиш? Първото предполага задължение и нещо, което може да не ти се иска да правиш. Да използваш „мога да“ вместо „трябва да“ е по-мотивиращо и намалява вероятността да отлагаш.

🎯От „не мога“ до „как мога?“

Вместо веднага да отричаш всяка възможност, запитай се как можеш да постигнеш желания резултат.

🎯Престани да казваш, че не си достатъчно добър

Вместо това започни да си задаваш въпроса „Защо мисля, че не съм?“. Възможно е да има причини, които те карат да се чувстваш неадекватен в нещо, но затвърждаването на мнението, че „не си достатъчно добър“, не ти прави услуга.

@unlocktheimpossible Changing one word can transform your entire outlook on life. Drop a 💯 if you agree! 👉🏽 Follow @unlocktheimpossible life changing motivation. ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ #goal #journey #inspiration #focus #trust #motivation #inspire #quotes #motivationalquotes #quotestoliveby #love #kindness #happiness #success #positivity #positivevibesonly #positivevibes #dailyquotes #dailyquote #dailyinspriation#dailymotivation #believe #entrepreneuer #quoteoftheday #teens #mentalhealth #selfcare #dream #unlocktheimpossible ♬ original sound - Unlock The Impossible

🎯Престани да се сравняваш с другите

Всички го правим, но вместо да казваш „той/тя е по-добър/а от мен“, запитай се „как самият аз мога да покажа най-доброто от себе си?“.

🎯Преформулирай слабите си страни

Всички имаме слаби страни, но има начин да им придадем положителна перспектива. Преформулирай недостатъците си в нещо, което всъщност е положително. Например вместо „инат“ можеш да бъдеш „решителен“. Може би не си „негативен“, а просто „реалист“. Или може би вместо „срамежлив“ си просто „склонен към размисъл“, вместо “нерешителен” си “търпелив”, а вместо “неорганизиран” - „креативен“.

@motivate2mind Change your thoughts and you’ll change your world. #joedispenza #thoughts #wisdom #mentalhealth #motivation #fyp ♬ original sound - Motivate2Mind

🎯Приеми, че нещо може да е трудно, но не е невъзможно

Да кажеш „това е твърде трудно“ е много различно от това да кажеш „това може да отнеме известно време“. Първото има пораженческа перспектива, докато второто признава възможността за успех, въпреки че е трудно да се постигне.

🎯Не използвай „аз съм само“.

„Аз съм само“ е рецепта за посредственост. Никой не е „само“ нещо. Да бъдеш „само помощник-мениджър“ е различно от това да бъдеш помощник-мениджър, който „може да стане“ мениджър.

🎯Фокусирай се върху решенията, а не върху проблемите

Проста замяна, която може да промени начина ти на мислене, е да превърнеш „нищо не работи за мен“ в „ще открия това, което работи за мен“.

🎯Откажи се от увереността, отвори си възможност

Вместо „ще бъде лошо“, “няма да се справя” опитай положителните (и пълни с възможности) алтернативи „може и да е добре“, „може би ще се справя“.

🎯Премини от външна към вътрешна гледна точка

Всички се интересуваме от това какво мислят другите хора за нас. Това е процес на обратна връзка, който е от съществено значение за нас като хора. Това обаче не означава, че трябва да отдаваш прекалено голямо значение на начина, по който другите хора те възприемат. Винаги е по-добре да мислиш „как аз ще се възприема“, вместо „как ще ме възприемат“.

@therealrealbradlea

 

♬ original sound - BradLea

🎯Стъпалата на успеха

Ами ако вместо да се „провалиш“, просто научиш „един урок“? Да се учиш от неуспешните опити и да се усъвършенстваш - това е успехът.

🎯Фокусирай се върху това, което имаш, а не върху това, което нямаш

Вместо да се оплакваш, че животът ти е гаден, защо не се запиташ за какво можеш да си благодарен? Доказано е, че благодарността има положително въздействие върху живота на хората.

🎯Промяна

Промяната на думите и изказа, макар и невинаги лесна, ще окаже влияние върху начина ти на мислене, а оттам и върху психичното ти здраве като цяло.

Източник: MSN.COM

Източник снимки: : istock

Източник снимки: : gettyimages

 

Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

MBT: НЕ дишайте БАЛОНИ! 🎈🎈🎈🎈
Психологическите вреди от това да пазиш тайни!🧐😫
По погрешка: Котката Галена пропътува хиляди километри с куриерска фирма
Най-малко стресиращите професии в света🧐🤩
30 бизнеса, които можеш да стартираш от дома си!🤩🧐
Защо да си оправяш леглото сутрин е толкова важно?🧐
Новата генерация мъже подценяват жените💥🧐
Как ПРОМЯНАТА на ДУМИТЕ променя и мислите ти?🧐
Дългоочаквани филмови заглавия, много блясък и КУЧЕ в Кан 2024 😲😲😲
Тревожни данни: Българките се страхуват от насилие не само вкъщи, но и навън
Най-скъпите туристически изживявания в света 😮💰🪂
Най-зрелищните астрономически обсерватории в света 👩‍🚀🌌🌠
Как да помогнеш на приятел в депресия? 😨💔
Как храната може да ти помогне да спиш по-добре 😴🛌
Как тези химикали в почистващите препарати влияят на мозъка ти ? 🧼🧠
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Няма емоционална травма, която да не може да бъде излекувана 😮
Практика за съвършенство: как да се надграждаш ефективно🧐
20 неща, които трябва да знаеш за себе си!🤩🧐
8 хака за щастие, потвърдeни от науката🤩
Ще гласуват ли GenZ на изборите за Европейски парламент? 🗳
4 сигурни сигнала, че прекаляваш със захарта!🧐
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Ежедневните навици, които вредят на психичното ти здраве🧐
5 Навика на успешните хора🤩💥
ПРОУЧВАНЕ: Ръст на случаите на тормоз и насилие срещу хора с различна сексуална ориентация в ЕС
Кои са НАЙ-ДОБРИТЕ градове в СВЕТА, в които да се ПРЕМЕСТИШ🤩🧐
Районът „Зона на смъртта“ е единственото място в света, в което няма СЪД 😨
„Saharan Plume“ ще удари Обединеното кралство! Какво ще се случи? 🔥🌍
Звездите носят шапки! Виж новия TREND! 🔥
Чоткин: Италианската кухня е № 1😍💥
🗿 Мистерията зад местоположението на египетските пирамиди разкрита! 🌍