Йоанна от "Игри на волята" за разочарованието, трудностите, емоциите и предстоящите празници

18 762 04.12.2020

интерVIEW

Йоанна си тръгна на метри от финала в "Игри на волята", но сме сигурни, че и след десет сезона на шоуто, зрителите ще помнят нейното представяне. Тя беше дефиниция за комплексност - във всяка битка влизаше с план, беше добре подготвена физически, а при пъзелите нямаше равна. Нейната добра преценка и трезва мисъл ѝ помогнаха изключително много и в отношенията с останалите участници, а всички знаем, че комуникацията със състезателите е половината от представянето в Игрите.

Е, Йоанна отпадна, но е доволна от представянето си. Кои са били трудностите в шоуто, кои участници са я разочаровали, както и какво ѝ пишат зрителите? Ето и отговорите:

Броени часове те деляха от финала в "Игри на волята". Какво смяташ, че не ти достигна, за да си сред финалистите?

Голям компонент от последната битка беше точността, а това не ми е силно качество. В конкретния случай просто не успях да улуча делвите. Но нищо, започвам да тренирам точност и ако направят All Stars сезон, няма да има какво да ме спре. 

Виж още: Екатерина от "Игри на волята": За обидите, семейството и какво научи за себе си след шоуто?

Всъщност вярваше ли, че ще стигнеш чак толкова далеч в Игрите?

Да. Моето мото в живота е “или съм първа, или не участвам“. Аз влязох, искайки да стана първа. Смятам, че имам добра преценка за физическите и психическите си качества и знаех, че имам потенциала да съм сред финалистите. 

Една от причините, за да се запишеш на кастинга и да участваш в шоуто, беше желанието ви със сестра ти да се преоткриете. Смяташ ли, че успяхте?

Със сестра ми успяхме да се опознаем и да разберем повече една за друга. Нашата връзка е много сложна и двете трябва да работим много, за да може да имаме отношенията, които искаме. Аз съм много благодарна, че споделих това приключение с нея. Някой ден, след години, ще гледаме отново епизодите и ще се сещаме за всички невероятни моменти и преживявания. Това да бъдеш част от Игрите с най-близкия ти човек, да споделиш тези емоции (дори и негативните) и този адреналин не може да се сравни с нищо.

Виж още: Лазаринов за тениса, идеалната половинка и това какъв е ключът към победата в "Игри на волята"

Гледайки се на екран, какво видя ново за себе си?

Успях да видя отношенията със сестра си отстрани. Аз определено съм много обременена, когато става въпрос за семейството ми и нося много голямо чувство за отговорност да се грижа за сестра си и дори вина, когато не успявам. Това много ми пречи и в живота. Гледайки игрите, успях да се освободя поне частично от това. Разбрах и че трябва да вярвам в себе си много повече и да не позволявам на чуждото мнение (особено, когато то идва от мъже) да ми влияе. 

Като цяло доволна ли си от представянето си?

Това, че със сестра ми бяхме заедно в Игрите, много ни попречи да бъдем себе си. Не мисля, че успях да покажа всичко, на което съм способна. Аз съм максималист и щом не съм първа, значи не съм доволна, но съм изключително благодарна, че имах възможността да преживея това приключение. Не бих променила нищо и бих го направила отново.

В "Игри на волята" имаше наистина много ярки личности при жените. Кои според теб могат да бъдат добър пример за съвременната българка и защо?

Според мен добрият пример за съвременната българка е комбинация от качествата на различните жени този сезон – добротата на Джери, непримиримостта на Катя, моята целеустременост и индивидуалността на Ваня. Всяка една от жените този сезон показа много сила и воля и не отстъпваше по нищо на мъжете; даже често жените показваха много повече достойнство и сила.

Виж още: Джералдин след "Игри на волята": За последната битка, училището и какво най-много ѝ е липсвало

А при мъжете?

По време на Игрите бях много близка с Милен, Боби, Лазаринов и Чудо. След като гледах предаването, мнението ми за тях от части се промени, но все пак смятам, че всеки един от тях има специфични качества, които могат да бъдат пример за съвременните мъже. Особено Милен и Чудо – те са много добри хора, които ценят семействата си. От останалите мъже, Любо и Вайс са ми любимци и са страхотни примери – и двамата имат много качества и достойнство.

Кои бяха наистина трудните моменти за теб в Игрите - както в битов и физически план, така и в комуникацията с останалите?

Най-трудно ми беше да приема разочарованието на Ловците след като разбраха, че с Катя сме сестри. Както и критиката на мъжете, с които си бях най-близка, след като дадох точка на сестра си в играта, когато тя отпадна. Гладът, липсата на сън, липсата на чиста вода или душ – мен тези неща не ме притесняват, даже напротив, обичам такива изпитания. Балансирайки отношенията си със сестра ми и с останалите участници обаче ,беше истински трудно.

Разбрахме от сестра ти, че в момента си в САЩ, но когато (ако) се върнеш в България, с кои от участниците в шоуто би продължила комуникация и защо?

Изпитвам топли чувства към всички участници. Споделяла съм неповторими моменти с тях и игрите ни свързват по уникален начин. Желая им най-доброто на всички, но не бих искала всички да са част от моя живот. Аз подбирам приятелите си много внимателно – има участници, с които не споделяме еднакви виждания и не виждам смисъл те да бъдат част от моят живот или аз от техния. Участниците от племето на Жътварите са ми любимци и с част от тях поддържам връзка най-много.

Виж още: Чудомир след "Игри на волята": за морала, скандалите, затворените фитнеси и... празничното хапване!

Видяхме много твои сълзи в шоуто. И в истинския си живот ли си толкова емоционална? 

И в истинския живот съм много емоционална, но не, чак толкова емоционална не съм. Просто това сестра ми да е там ми се отразяваше изключително много. Откакто тя отпадна, не плаках нито веднъж, но докато бяхме заедно вътре, дори преди да се съберем в едно племе, плаках всеки ден по няколко пъти. В живота съм много емоционална, но се фокусирам върху положителните емоции и силните преживявания.

Ти беше сред най-популярните участници в Игрите, със сигурност ти пишат доста фенове на шоуто. Какво най-често ти пишат?

Да, много хора ми пишат – поздравяват ме за представянето ми, питат за Йейл. Най-често получавам съобщение „кой печели игрите.“ Има и негативни съобщения. За жалост, всички участници получават доза „хейт“. Надявам се, че хората все някой ден ще се научат да бъдат по-добри и да не използват социалните мрежи, за да обиждат хора, които дори не познават. Разбира се, 99% от съобщенията са положителни и съм много благодарна на всички, които ме подкрепят и следват.

Разкажи ни за живота ти в САЩ.

Животът в САЩ е много по различен от този в България и мога да ви разказвам с часове. Но накратко - аз уча в много взискателен и академично труден университет. Постоянно съм заета и бързам за някъде. Ежедневието ми е много учене, тренировки, класове, работа и пак учене. 

Виж още: Какво предстои за Любо след "Игри на волята"? Жътварят за честта, характера и мечтите за семейство

Има ли нещо в американското общество, което искаш да видиш в българското, но все още го няма?

Американското общество полага много усилия да възпитава децата да не съдят по външния вид, пола, религията или сексуалната ориентация на другите. Българите трябва да работим върху създаването на едно по-толерантно общество, където всеки може да бъде себе си. Трябва да се научим, че дори и да не сме съгласни с нещо все пак трябва да се отнасяме с уважение към другите. В крайна сметка всички сме ХОРА. 

В САЩ много се говори за психическото здраве на хората и колко е важно да се грижим за себе си и да търсим щастието. Бих искала и българското общество да започне да обръща повече внимание на тези теми. 

Разбрахме, че си студент за последна година в САЩ. Смяташ ли да се връщаш в България след това?

Най-вероятно не или поне, не веднага. Не смятам да остана и в САЩ. Аз обичам България, горда съм, че съм българка и искам някой ден да допринеса за развитието на нашата страна. Но преди това искам да обиколя света, да открия непосещавани преди места и да опозная други култури. 

За финал: как ще посрещнеш празниците тази година?

За Коледа ще бъда сама в САЩ, а около Нова година ще обикалям държава в тропиците, но коя и какво точно ще правя ще споделя по-късно през месеца в профила си в Инстаграм. 

Изображение: https://www.facebook.com/igrinavoliata

Още от интерVIEW

4MAGIC:  за любовта, мечтите, новата песен, и всичко, което искат за Коледа!
Вайс: За мъжките битки, афганистанската му жилка и силата да отстояваш себе си в "Игри на волята"!
Победителят в "Игри на волята" Милен: За приятелите, егото и физиката! Какви са поуките на шампиона
Ваня от "Игри на волята": за женската солидарност, любовта и... какво е да снимаш с Джерард Бътлър?
Йоанна от "Игри на волята" за разочарованието, трудностите, емоциите и предстоящите празници
Джералдин след "Игри на волята": За последната битка, училището и какво най-много ѝ е липсвало
Лазаринов за тениса, идеалната половинка и това какъв е ключът към победата в "Игри на волята"
Екатерина от "Игри на волята": За обидите, семейството и какво научи за себе си след шоуто?
Чудомир след "Игри на волята": за морала, скандалите, затворените фитнеси и... празничното хапване!
Какво предстои за Любо след "Игри на волята"? Жътварят за честта, характера и мечтите за семейство
Влади след "Игри на волята": За отношенията в племето, честта и работата на първа линия срещу COVID
Ивана от "Игри на волята" с послание към момичетата! Какво предстои на инфлуенсърката след шоуто
Симона след "Игри на волята": Кои са големите разочарования и поуки след шоуто? И какво ѝ предстои?
Каква трябва да е жената до Александър от "Игри на волята"? И защо забива по 800 пирона на ден?
7 неща за VENCI VENC', които не знаете! (номер 1 със сигурност ще ви изненада!)
След "Игри на волята": Защо Станимира е разочарована от Ники и кои са приятелите ѝ в шоуто?
Роди се звезда! Дария Хаджийска – за "Братя", ролята на Вики и нещата, които никой не знае за нея!
ALMA: 7 неща "My mama told me"! (номер 7 от съветите на Саня ще ви изненада!)
БЛИЦ с Pavell & Криси: За любовта, незабравимите изненади и моментите, които спират дъха!
5 неща, които вълнуват Михаела Маринова тази есен! (за номер 5 със сигурност не подозирате! :)
DARA на 22! Това момиче не спира да ни изненадва - ето поредният пример за това!
7 неща, които не знаете за YOANA! (номер 3 със сигурност ще ви шокира! :)
Ева Пармакова: Разглеждам университети. Ще уча музика в Англия!
DIONA: Днес 18-годишните са изживели всичко, което може да се изживее!
Михаела Маринова: Изляха 10 кубика ледено студена вода върху мен по време на снимки!
Йоана: Любовта може да трае 3 живота, стига да е с правилния човек!
DARA: Понякога аз самата ''бягам'' от Darbie!
Pavell & Venci Venc': Тяло, потопено в лукс, не оказва съпротивление!
Марио: „Добрите момчета“ често срещат трудности!
BALLAN: Калоян се превърна в Ballan, когато подписът ми се превърна в автограф!