VBox7 logo

Тайната на шеф готвача: 5 сигурни знака, че ресторантът не става!

2 225 23.10.2019

Трябва да си признаем, че искрено се зарадвахме, когато разбрахме, че "Кошмари в кухнята" се завръщат. Но докато предаването започне, събрахме някои съвети, които шеф готвачи споделят.

Как да разберем дали си заслужава да седнем в заведението, или е по-добре да бягаме с 200 км./ч. от него?

1. Машината за безалкохолни

В много заведения се предлага автомат за безплатно доливане на безалкохолни напитки. Вземете чиста кърпичка и отидете при газираната вода. Забършете леко тръбичката, от която тече по принцип напитката. Ако по кърпичката има розово, кафяво или оранжево, не си сипвайте. Това са бактерии. 

2. Препоръка за храна

Ако попитате сервитьора, какво би ви препоръчал, а той не може да ви препоръча нищо, това е лош знак. Добрият ресторант обучава служителите си, те се хранят там и винаги знаят какво могат да ви препоръчат в дадения момент.

3. Пълното заведение

Много от нас сядат в заведение, когато видят, че е пълно. Но преди да го направите, хвърлете по едно око на масите. Ако на тях няма храна, значи в кухнята цари безпорядък и ще чакате дълго време за храна, която може и съвсем да не е вкусна.

4. Голямото меню

Ако менюто на заведението напомня том на някоя руска класика, бягайте от него! Това означава, че повечето продукти, с които работи ресторантът, са замразени, а вие никога няма да знаете кога точно са замразени. Освен това няма как един и същи хора да са еднакво добри в приготвянето на пица, суши и пататник.

5. Тоалетната

Последна, но не и по важност е тоалетната. Отидете в нея и се огледайте за хигиената ѝ. Там ще разберете всичко за ресторанта, което може някога да ви вълнува. 

Източник thumbnail: D-Keine/monkeybusinessimages/Wavebreakmedia/iStock

2 225 23.10.2019

Още от Кaк дa