Здравословните навици, които ни вредят! Спрете ги веднага!

Топ 5 на най-масовите заблуди

Яко е! 14 0
1 800 · 1 800
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо

 

На какво ли не е готов човек в името на здравето! Изследвания, диети, процедури, спорт. Разбира се, в това няма нищо странно, нелогично или лошо. 

Проблемът е, че много често си мислим, че едно нещо е здравословно, а то се оказва точно дори вредно. Събрахме някои от този тип навици, които повече вредят, отколкото помагат.

Страх ви е от холестерола в яйцата

Вечният лош холестерола всъщност си е съвсем необходим на тялото ни. Регулира сърдечната дейност. В яйцата има много жизненоважни витамини и вещества, важни за нормалната работа на черния дроб. Не хвърляйте и жълтъка, той помага за усвояването на мазнините. 

Подлагате се на детокс програми

Здравото тяло има чуден начин за детоксикация. Това са функциите на черния дроб и бъбреците. Просто внимавайте какво му давате на тялото ви, за да не се чувствате гузни и от там да се чувствате длъжни да правите детокс.

Бягате от мазнините

Вече е доказано, не мазнините не са виновници за високия холестерол, но дори и просто да не са ви, знайте, че в продуктите като млякото например има естествени мазнини. Всяка допълнителна намеса по премахването им води до повече въглехидрати и в крайна сметка изкуствен продукт.

Залагате на суперхраните

Най-добрият подход към храните е да избирате това, което е традиционно за района, в който се намирате. Освен това в традиционните продукти има също толкова полезни вещества, колкото и в модерните. Че даже и повече. Сещате ли се за сравнението между боба и чиата?

Пиете твърде много вода

Да, дехидратацията е един от проблемите на съвременните хора, които просто не се сещат да пият вода. Но не бъдете и от другия тип. Пиенето на твърде много вода може да доведе до натоварване на бъбреците. С водата също си отиват и твърде много електролити от тялото. 

Яко е! 14 0
1 800 · 1 800
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо
Здравейте и добре дошли в моя канал! :)
Тук ще откриете много интересни съвети и всякакви полезни насоки за всичко, което се случва в ежедневието ни :) Надявам се видеата да ви харесат и да се абонирате за канала ми!
Ако имате някакви идеи, или хрумки за теми, които да включа в клипчетата, пишете ми на лични! :)
Виж цялото описаниеСкрий описанието

Последни

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама