VBox7 logo

Преди Азис: Поп-фолк звездите, които пропяха на английски

4 329 21.02.2020

Да пробиеш извън България с песен на български си е (да си го кажем) невъзможно. Затова не е изненада, че големите имена на родната музикална сцена нерядко правят кавъри на парчетата си и на английски. Но истински интересно е, когато поп-фолк певци направят песен на английски. Все пак жанрът е по-особен.

Виж още: Ивана просълзи дъщеря си с думи за ЧРД! Красавицата Теодора навърши 27 години

Последен засега това направи Азис с песента си Who cares. Тя стана истински хит, както по заведенията, така и в сърцата на почитателите на изпълнителя. "Aзис и на китайски да запее пак ще го слушам", пишат фенове под песента.

Но песента на Азис далеч не е първата за поп-фолк изпълнител на английски. Обръщаме поглед назад, за да си припомним някои най-емблематични от тях.

Виж още: Изумителна прилика! Децата на Галена - нейно пълно копие, малкият ѝ син стана на 3 г. с чудно парти

Фики - Is This Love

Годината е 2016 г., а наскоро младият певец, Фики, познат досега само с класически хитове като "Кой" с Галена пуска балада на английски език. Заради произношението си Фики скоро получава прозвището "Издислав".

Виж още: Алисия за връзката си с Валери Божинов: За какво съжалява, от какво е доволна и кои са провалите ѝ?

Софи Маринова - Love Unlimited

Песента е подготвена специално за участието на България в Евровизия през 2012 г. Всъщност песента далеч не е само на английски, но и на български, турски, ромски, гръцки, френски, сръбски... Love Unlimted изпреварва времето си с ценностите, звученето и посланието.

Виж още: Андреа - истинска русалка насред Пунта Кана! Певицата показа тяло за милиони

Алисия - Lover Number One

Летният хит се появява през 2014 г. и всъщност няма и грам от характерното за поп-фолк звучене. Песента е с участието на албанците от Револт клан.

Галена - Body Language

Певицата беше обвинена, че английският ѝ не е силната страна и макар и хитовото звучене, песента не остана от най-популярните за Галена.

Преслава - In control 

Става въпрос за съвместен проект със Стефан Илчев. Много денс звучене, а феновете на "старата" Преслава с удоволствие ще си припомнят и нейното звучене, и старият начин, по който изглеждаше.

Андреа

Тук песента не е една, а последната е дори на испански. Андреа отдавна показа, че целта ѝ е голямата международна сцена, което пък стана повод на много от феновете ѝ да им липсва "старата" Андреа с песни с по-класическо поп-фолк звучене.

4 329 21.02.2020

Още от Music Virals