VBox7 logo

Топ фитнес мацката Янита Янчева - ангажирана от БГ социален проблем! Какво я възмути?

7 718 18.10.2019

Българката Янита Янчева със сигурност е една от най-популярните ни сънароднички в социалните мрежи. В Instagram я следват над 1,5 млн. души. 

До славата достига чрез хобито си - фитнеса, а и с доза късмет и намесата на съдбата. Именно с последното тя заживява в Нидерландия, където намира любовта в лицето на Тави Кастро и двамата създават семейство.

Всъщност светът на Янита отдавна е надскочил пределите на България не само географски. Затова искрено се изненадахме, когато видяхме, че се ангажира със социална кауза в България. 

Виж още: Бившата на Лазар Ангелов се издържа от Instagram. Как живее днес?

Става въпрос за насилието над жени. "70% от жените в 8 Източно европейски държави на възраст до 15 г. са жертва на сексуално посегателство, преследване, домашно насилие или други форми на насилие", пише Янита.

Зловещата статистика се допълва от 60% от жените, окито са били жертва на психологически тормоз и 23% от жените, които са били сексуално насилвани от партньора си.

Виж още: Топ 10 на най-ГОРЕЩИТЕ BG фитнес мацки в Instagram

Янита посочва, че на всеки час в България 15 жени стават жертва на форма на домашно насилие. 

Всъщност Янита се включва в кампанията на мобилно приложение, борещо се с насилието над жените. В нея се включват и други популярни български инфлуенсърки, сред които и Жана Бергендорф.

7 718 18.10.2019

Още от Sports Virals