VBox7 logo

Изглеждаме по-млади от родителите си на същата възраст? Ето 5 причини за това

4 175 30.12.2019

Много от нас с любопитства са разглеждали албумите на родителите си - детски, абитуриентски, от бригади, сватбени... и са установявали много интересни неща. Сред тях със сигурност е това на кого приличаме повече, но ни е правило впечатление и друго - че родителите ни, когато са били на нашата възраст, са изглеждали по-възрастни.

Науката има свое обяснение за това и днес ще ви посочим някои от причините защо днешните 25-30-годишни изглеждат по-добре, отколкото поколението на родителите ни на същата възраст.

Виж още: Нова мода: Защо момичета в Instagram лъжат за цвета на кожата си?

1. Остаряването се забавя

Това не е само теория. Прези век 50-годишните вече са се считали за стари хора, а днес са просто хора на средна възраст. Въпреки че има хора, които имат бели косъмчета в косите и на 30 г., американско проучване доказва, че биологичното стареене вече се случва по-бавно и поколенията ще изглеждат все по-млади.

Виж още: Как ще тренираме през новата година? Модата в спорта за 2019-а

2. Раждаме по-късно

Проучване доказва, че раждалите жени остаряват по-бързо. Причините не са само заради стреса и умората през първите месеци от раждането на детето. Майките се притесняват постоянно. 

Виж още: Прекалихте ли с храната по Коледа? Ето и план как да влезете отново в релси!

3. Появи се слънцезащитния фактор в козметиката

Дори обикновените кремове вече имат някакъв слънцезащитен фактор, а както знаем Слънцето е основен фактор за стареенето на кожата. 

Виж още: Вкусно, удобно, ефикасно: Диета според кръвната група

4. Забавляваме се повече

Положителните емоции като цяло би трябвало да са повече. Повечето от нас не работят физически тежка работа, не участваме във войни, няма и смъртоносни епидемии. Тоест стресът ни е по-малко.

5. Работим на закрито 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hustle Touch (@hustletouch) on

Работата на повечето от нас не е физически тежка. Не работим на поле, а зад компютър. Това може и да докарва известно количество стрес, но пък на кожата се отразява положително.

Източник thumbnail: Prostock-Studio/LightFieldStudios/Georgijevic/iStock

4 175 30.12.2019

Още от OMG Facts