Петър Дънов и неговите съвети за истинска любов

4 008 08.05.2020

Уеб Цитати


Има ли нещо по-велико от истинската и чиста обич? Вероятно... не! Човек може да изпитва любов към ближния, но и към животните, природата.

Любовта е движеща сила във всичко, дори в работата ни. Когато човек обича професията си, той дава всичко от себе си, за да бъде добър.

Виж още: Известните българи - по стъпките на Петър Дънов! Кои нашумели звезди от шоубизнеса следват Учителя?

Любовта към половинката обаче... това е нещо съвсем друго. Всеки човек знае какво е да си влюбен. Пеперудите в стомаха не са мит...

Днес решихме да ви заредим с позитивна енергия на тема... любов и взаимоотношения. Ето защо избрахме да ви представим едни от най-интересните думи на Петър Дънов, свързани с любовта между две човешки същества.

Една от основните теми в неговото учение се основава на взаимоотношенията между мъжа и жената.  

Приятно четене:

1. Женитба, която не се основава на любов, няма нищо общо с разумните отношения между душите.

2. Сегашната форма на женитбите на хората представлява човешко учреждение, а не Божествено. Любовта между хората е Божествена проява, а женитбата е човешки порядък на нещата. 

Виж още: Баба Ванга със страховито пророчество! Населена планета ни приближава!

3. Между мъжа и жената трябва да има една вътрешна обмяна. Ако вие бихте били ясновидец, щяхте да видите, че не е физическото, което храни човека. Но от всеки човек излиза нещо от вътре. От всеки човек излиза една Божествена сила. Тази сила е, която привлича хората. Когато се обичате и мислите, че се обичате, от вас излиза Божествената Любов, която хората обичат. Ти обичаш едного заради Божественото, което излиза от него. Той те обича заради Божественото, което излиза от тебе. Щом Божественото не изтича - престава Любовта.

4. Знайте, че любовта, която не гради, е животинска... Колко моми и момци, с благородни мисли и желания, се разочаровали в любовта! Колко моми и момци са посягали на живота си след женитбата си! Защо се разочарова момата? - Защото не намира в своя възлюбен онези елементи, необходими за нейното развитие. И момъкът се разочарова от своята възлюбена по същата причина.

5. Момата не си дава сърцето, докато не се роди у нея любов. Старите хора често казват: „Вие се оженете, пък любовта после ще се появи” - това е лъжливо учение. Докато не любите, не се женете. 

6. Някой богат момък се влюбва в някоя бедна мома, тя може да е бедна, но има богатство скрито в нея, то е изразено в нейното лице... Богатството е скрито в нашия мозък, в нашата мисъл, в нашето сърце.

Още от Уеб Цитати