Пълна лудница: Алабама срещу Минесота или Трима срещу Петима

Алабама и Минесота сътвориха един от най-лудите и странни мачове, играни някога в колежанския баскетбол. Срещата завърши с победа на Минесота и 89:84, но интересното в случая бе, че съперниците им, чийто треньор е не кой да е, а Ейвъри Джонсън, изиграха финалните 10 минути с трима играчи на терена. Точно така, трима срещу петима!
Цялата пейка на Алабама бе дисквалифицирана 13:43 минути преди края на мача, когато седемте резерви нахлуха на терена при сдърпване между играчи на двата тима, в следствие на което бяха изгонени от съдиите. Така Кримсън Тайд на практика останаха само с петимата, които бяха на терена. Неволите обаче тепърва започваха и първо Дейзън Инграм напусна играта за лични нарушения, оставяйки Алабама с четирима играчи, а малко след това Джон Пети се контузи и също напусна игра при резултат 67:54 за съперника.

Алабама се опази от лични нарушения в оставащите почти 11 минути, които се превърнаха в абсолютна класика. Триото от състава на Джонсън се хвърли на върха на възможностите си и заличи изоставане двуцифрено изоставане, но останаха на крачка от уникален подвиг. Колин Секстън превзе срещата и доближи своите на само 3 точки - 83:80, след като три минути преди края дистанцията бе 10. Все пак победата бе за отборът, който имаше цифреното преимущество, но за този мач ще се говори още дълго време. Новобранецът Секстън завърши с 40 точки, 6 борби и 5 асистенции, а той и съотборниците му вкараха 30 точки срещу 22 за съперниците си в последните 10:41 минути на двубоя.

И двамата треньори, Ейвъри Джонсън и Ричард Питино, който е син на противоречивата в колежанската игра фигура на Рик Питино заявиха, че никога през кариерите си не са ставали свидетели на нещо подобно.