VBox7 logo

Весела Димитрова говори преди заминаването на ансамбъла за Баку

981 18.09.2019 Инфо

Треньорът на ансамбъла: Ще бъде жестоко състезание
Старши треньорът на националния ансамбъл на България Весела Димитрова смята, че отборът ни е много добре подготвен за предстоящото участие на Световното първенство в Баку, Азербайджан. Грациите отлетяха тази сутрин за шампионата на планетата, като техните състезания са в събота и неделя (21 и 22 септември).
„Естествено, че има вълнение пред такова важно състезание, готови са момичетата, подготвени са, надявам се да покажат каквото са научили и да са много спокойни”, сподели Весела Димитрова преди отпътуването на Летище София.
„Нормално бих казала, че протече подготовката, както бяхме планирали, всички неща сме си изпълнили. Смея да твърдя, че сме много добре подготвени за старта”, допълни треньорът пред NOVA.
“Те са отбор, заедно с Ерика Зафирова, вече от почти година, така че нямаше нужда да работим по отделно с всяко едно от момичетата, затова мисля, че и тя е готова.”
“Общо-взето сме запознати много добре с конкуренцията, всички отбори са страхотно подготвени, тъй като ще се раздават и квоти. И ще е наистина жестоко състезание. В никакъв случай не тръгваме по-спокойни, след като имаме квота вече. Това не ни освобождава от никаква отговорност. Момичетата ще бъдат много концентрирани и ще се стараят”, завърши Весела Димитрова.
Състезанията на ансамбъла ще бъдат излъчени на живо в ефира на NOVA SPORT през уикенда. В събота тимът ни започва в потока от 13.30 часа битката в многобоя, финалите в неделя са със същия начален час.