Истинският Сталин - филм (с български превод)

Филм на руския канал "Думай Сам /Думай Сейчас" посветен на Йосиф Сталин. Правилна предства ли имаме за една от най-влиятелните личности в историята на ХХ век? Във филма се разобличават редица митове, относно личността на Сталин и идеите, на които е посветил живота си. На критика са подложени съвременните интерпретации на идеите и историческото значение на Йосиф Висарионович Сталин.

Кажете „Сталин!“, И от една страна ще чуете възмущението: „Диктатор! ГУЛАГ! Репресия! " От друга страна, хората започват да си спомнят с радост грандиозните успехи на Съветския съюз: „От плуг до ядрена бомба след четвърт век! Индустриализация и колективизация! Страхотна наука! Ден на победата! Конференция в Ялта! Статус на световна суперсила!

Но този горещ сблъсък на противоречиви мнения, безкраен поток от интересни факти, шеги и анекдоти, исторически и военни филми често не засягат главното. На какво, на какви идеи служи човекът, който дълго време оглавяваше Съветския съюз и комунистическата партия?

Във филма „Истинският Сталин“ каним зрителя да запомни това.

"Задачата, на която посвещавам живота си, е да издигна друга класа - а именно работническата класа. Тази задача не е да укрепи някаква "национална "държава, а социалистическа държава ... Ако всяка стъпка в работата ми не беше насочена към укрепване и подобряване на положението на работническата класа, тогава бих сметнал живота си за безсмислен. " И.В. Сталин.