Победителят в "Игри на волята" Милен: За приятелите, егото и физиката! Какви са поуките на шампиона

11 749 06.12.2020

интерVIEW

И така: вторият сезон на „Игри на волята“ има своя голям победител! Това е Милен, който успя да докаже, че добрата игра и добрите отношения с другите са формулата за успеха по пътя към стоте хиляди лева. Милен беше харесван от всички – и от опонентите си, и от зрителите, а лоша дума за него нито можеше да се каже, нито да се прочете. 

С Милен разговаряхме за приятелствата в Игрите, преглъщането на егото, както и за любимите му занимания в свободното време.

В последната вечер финалистите в „Игри на волята“ казаха наистина мили думи за теб. Смяташ ли, че те бяха искрени?

Смятам, че нещата, които казаха за мен и Боби, са неща, които наистина са мислели. Не мисля, че някой от тях би спестил някаква критика, в какъвто и да било аспект. Те бяха изключително борбени хора.

Виж още: Чудомир след "Игри на волята": за морала, скандалите, затворените фитнеси и... празничното хапване!

Какви са твоите поуки от „Игри на волята“? Какво ново научи за себе си?

Научих, че понасям глада по-добре, отколкото очаквах. Това ми беше наистина голямо притеснение, когато влизах в Игрите. Когато влязох, нямах никакво очакване да направя по-сериозни приятелства и след формата. Очаквах, че това ще бъде един социален експеримент, в който са вкарали различни хора и са заложили на различни индивидуалности. Така че очаквах да има много конфликти, провокации, забавни и трудни моменти. Представях си, че всички ще бъдат много ярки индивидуалисти, не вярвах, че ще намеря някого, с когото да си допадна дългосрочно, но се изненадах. В крайна сметка смятам, че успях с няколко човека да изградя много добри взаимоотношения и мога да им се доверя. 

Кои са тези хора? 

Това са Чудомир, Лазаринов и Боби. Показаха, че това са хора, които държат на думата, на принципите си. Това е нещо, което аз много ценя. С тях поддържаме връзка.

Със сигурност има и много други достойни хора от другите племена, но с тях нямахме много възможности да се опознаем, особено сред Жътварите. Затова не искам по никакъв начин да омаловажавам тези хора, просто нямах възможност да изградя такъв тип взаимоотношения. 

Стигна до финала без нито веднъж да излезеш на номинационна битка. Как успя да се опазиш от негативния вот?

Не съм имал за цел да се опазя от номинации, защото и аз споделям мнението, че е най-хубаво да се върви напред с битки. Бях готов за битка във всеки един момент. Това, че в крайна сметка не ме пратиха на номинация, е по-скоро въпрос към другите участници. Аз си го обяснявам обаче по следния начин: хората, които най-често номинирахме, бяха или хора, които изоставаха във физически план, или хора, които показваха неуважение към другите и ги дразнеха. Аз се опитвах да се държа с другите уважително – това е нещо, което правя и в живота, и в Игрите. Когато имам критика към някого, си я отправям, но не по начин, по който да го обидя. Просто заявявам аргументите си. Смятам, че начинът, по който се отнасях към хората, беше оценен. Физическите ми качества също бяха оценени. 

Виж още: Джералдин след "Игри на волята": За последната битка, училището и какво най-много ѝ е липсвало

А това, че не влизаше в конфликти, е по-скоро резултат на характер или на опит в живота?

Опитът, който имам в живота, ме е научил по един или друг начин да преодолявам трудности, когато съм в колектив. Убедил съм се, че конфликтите в колектива могат да бъдат разрешени с комуникация. Когато има проблем, в голяма част от случаите той се дължи на проблем в комуникацията или недоразумение. Винаги, когато се изговори проблема, може да се намери решение. 

Когато бяхме в племе, имаше индивидуални различия, които никога нямаше да бъдат изгладени. По-добрият вариант е всеки да преглътне егото си за момент, защото това няма да остави негативи.

Спомена преглъщане на егото… налагаше ли ти се често да го правиш в Игрите?

Честно казано не, не съм имал ситуации, в които да съм се почувствал силно засегнат от нещо. Или пък да съм имал потребност да демонстрирам нещо и да съм го преглъщал. Когато имах проблем или спор, ги разрешавах директно – без излишна демонстративност, без търсене на скандали или драма. 

А разочарова ли се от някого, след като гледа шоуто?

Нещата бяха представени по начина, по който се случиха. Не бях изненадан от нещо съществено, гледайки шоуто. 

Виж още: Лазаринов за тениса, идеалната половинка и това какъв е ключът към победата в "Игри на волята"

Смяташ ли, че пленяването ти от Рибарите се оказа ключово по пътя ти към финала и наградата?

Не мога да предполагам, но по-скоро не мисля. Това, че Рибарите ме плениха, беше едно много добро признание на този етап от играта. Беше сверяване на часовника – че ме оценяват за най-силния състезател от всички. Това ми въздейства като позитивен стимул. Образът, който си изградих при Рибарите, беше лидерски, но това беше заради нуждата от такъв при тях. Най-вероятното щеше да се случи същото и при Ловците в някакъв етап. Аз държа да се изявявам, когато има нужда от това.

Но в чисто физически план имаше много гладни седмици на Реката. 

Много от финалистите те определиха като най-комплексния играч, но кое според теб е качеството ти, което ти помогна най-много, за да стигнеш до финала и наградата?

Помогна ми комбинацията между интелектуални и физически качества. Най-вероятно нито съм най-интелигентният, нито най-силният, но може би съм най-добрата комбинация от тези две качества. Може би затова и спечелих състезанието. 

Трудно ми е да го определя с една дума, може би става въпрос за универсалност. Често се определям като един здрав зубър.

Виж още: Екатерина от "Игри на волята": За обидите, семейството и какво научи за себе си след шоуто?

Изправи се срещу Борислав на финала, но срещу кого ти се искаше още да се изправиш на финала?

Трасето беше много комплексно, Боби беше един от най-силните участници в целия формат. Може би в този ден наистина нямаше късмет. От другите участници добре на такова трасе биха се представили Любо, Вайс, може би и Тошко. 

В момента тече записване за кастинг за новия сезон на шоуто. Тъй като сме убедени, че ще го гледаш, какъв тип хора искаш да видиш догодина?

Надявам се участниците да бъдат много силни физически. Най-любимото ми нещо от цялото предаване бяха игрите. Затова ми се ще да има тежки игри и да има силни участници, които да докарват себе си до предела на силите си – да се борят и да направят зрелищни битки. 

Изглеждаш като човек, който има всичко – добра работа, семейство… Защо реши, че искаш да участваш в Игрите?

Заради предизвикателството и емоцията, какъвто този тип състезания доставят! Всеки, който се е състезавал, знае, че тръпката е нещо, което може трудно да се сравни с друго. В момента, в който видя подобен тип състезания, винаги съм имал желанието да се включа в нещо подобно. Тази година просто бях късметлия да успея да си съчетая нещата в работен и личен план.

Накрая, когато спечели, още на арената поздрави съпругата си, сина си. На него пък му „поръча“ да стане по-силен от теб. На какво искаш да научиш сина си?

Да открие това, което го прави щастлив, и да се бори за него. Най-важно за мен е той да е щастлив, независимо с какво ще се занимава. Иска ми се да бъде добър човек. Животът предоставя много възможности за реализация и ако си упорит и не се отказваш, рано или късно нещата ще се получат. Ще се опитам да го науча да не се отказва, да знае, че успехът се постига с работа, че трябва да бъдеш добър човек. 

Виж още: Ваня от "Игри на волята": за женската солидарност, любовта и... какво е да снимаш с Джерард Бътлър?

 

И за финал: разкажи ни за това какъв си извън шоуто и работата ти.

Извън шоуто не се различавам много от това, което бях в шоуто. Много обичам да спортувам след работа. За мен спортът е начин да се разтоварвам психически. Спортувам за удоволствие, гледам да отделям по 1 час 3-4 пъти седмично за някакъв тип тренировки. Също обичам да гледам филми и сериали. Любимият момент ми е да съм си избрал някакъв филм или сериал и да седна с пуканките и с някаква напитка. Обичам комедии, кратки телевизионни сериали.

Със семейството обичаме и много да пътуваме, така че се опитваме от време на време да се отделим от града и да посетим някое хубаво местенце. 

Много държа на приятелите си и на това да има баланс в живота между работата и личния живот.

Екстремното приключение "Игри на волята: България" търси най-смелите и решителни българи – предизвикай себе си в неподозирани изпитания за ума и тялото и се запиши на кастинг на www.nova.bg/igri.

Изображение: https://www.facebook.com/igrinavoliata

Още от интерVIEW

Братя близнаци, фобия от дълбоко... какво още не знаем за Михаела Филева?
7 неща, които вълнуват DARA! (за номер 6 със сигурност НЕ подозирате!)
4MAGIC:  за любовта, мечтите, новата песен, и всичко, което искат за Коледа!
Вайс: За мъжките битки, афганистанската му жилка и силата да отстояваш себе си в "Игри на волята"!
Победителят в "Игри на волята" Милен: За приятелите, егото и физиката! Какви са поуките на шампиона
Ваня от "Игри на волята": за женската солидарност, любовта и... какво е да снимаш с Джерард Бътлър?
Йоанна от "Игри на волята" за разочарованието, трудностите, емоциите и предстоящите празници
Джералдин след "Игри на волята": За последната битка, училището и какво най-много ѝ е липсвало
Лазаринов за тениса, идеалната половинка и това какъв е ключът към победата в "Игри на волята"
Екатерина от "Игри на волята": За обидите, семейството и какво научи за себе си след шоуто?
Чудомир след "Игри на волята": за морала, скандалите, затворените фитнеси и... празничното хапване!
Какво предстои за Любо след "Игри на волята"? Жътварят за честта, характера и мечтите за семейство
Влади след "Игри на волята": За отношенията в племето, честта и работата на първа линия срещу COVID
Ивана от "Игри на волята" с послание към момичетата! Какво предстои на инфлуенсърката след шоуто
Симона след "Игри на волята": Кои са големите разочарования и поуки след шоуто? И какво ѝ предстои?
Каква трябва да е жената до Александър от "Игри на волята"? И защо забива по 800 пирона на ден?
7 неща за VENCI VENC', които не знаете! (номер 1 със сигурност ще ви изненада!)
След "Игри на волята": Защо Станимира е разочарована от Ники и кои са приятелите ѝ в шоуто?
Роди се звезда! Дария Хаджийска – за "Братя", ролята на Вики и нещата, които никой не знае за нея!
ALMA: 7 неща "My mama told me"! (номер 7 от съветите на Саня ще ви изненада!)
БЛИЦ с Pavell & Криси: За любовта, незабравимите изненади и моментите, които спират дъха!
5 неща, които вълнуват Михаела Маринова тази есен! (за номер 5 със сигурност не подозирате! :)
DARA на 22! Това момиче не спира да ни изненадва - ето поредният пример за това!
7 неща, които не знаете за YOANA! (номер 3 със сигурност ще ви шокира! :)
Ева Пармакова: Разглеждам университети. Ще уча музика в Англия!
DIONA: Днес 18-годишните са изживели всичко, което може да се изживее!
Михаела Маринова: Изляха 10 кубика ледено студена вода върху мен по време на снимки!
Йоана: Любовта може да трае 3 живота, стига да е с правилния човек!
DARA: Понякога аз самата ''бягам'' от Darbie!
Pavell & Venci Venc': Тяло, потопено в лукс, не оказва съпротивление!