Ваня от "Игри на волята": за женската солидарност, любовта и... какво е да снимаш с Джерард Бътлър?

28 620 04.12.2020

интерVIEW

Тя е огненото момиче на "Игри на волята" - борбена, много ловка, както Джералдин я нарече, изключително всеотдайна, но в същото време красива и смела. Ваня напусна шоуто на крачка от финала, класирайки се на трето място. Бори се през цялото време наравно с мъжете, а в много битки и ги побеждаваше. Беше за женски финал, който няма да видим в сезон 2. 

С Ваня си поговорихме откровено за последната битка, защо беше "трън" в очите на някои участници, за трудните моменти, за страховете и за... любовта. 

Финишира на крачки от финала в „Игри на волята“. Какво обаче според теб те забави и не успя да доведеш играта до самия край?

- Две неща ме забавиха, видя се и по време на играта. Брадвата, доста дълго време я целих, както и торбичките. Имах чувството, че тези торбички не ги хвърлям на маса, а на батут. Уцелвах масичките, а торбичките ми отскачаха. Явно не им хванах цаката толкова бързо, колкото момчетата, но и те имаха тези проблеми. Каквото и да си говорим обаче, малко неприятно беше, когато Милен се опита да подскаже на Боби. Това за мен не беше една от най-достойните постъпки, но всеки сам преценява как да процедира. 

Виж още: Йоанна от "Игри на волята" за разочарованието, трудностите, емоциите и предстоящите празници

Когато стана ясно, че завършваш трета, на лицето ти беше изписано щастие, но в същото време сдържаше сълзите си. Какво ти минава през главата в такъв момент?

- На първо място преглъщам много по-лесно загубите като си казвам, че във всяка една битка и игра има загубили, но и победители. Не може да сме винаги от победителите. Нямах проблеми с това, че не съм спечелила битката. Сълзите ми бяха заради това, че си тръгвам от играта, защото свършва нещо много хубаво като приключение и емоция в живота ми, но и защото все пак съм зверски емоционална. Много ми костваше в това предаване да задържам сълзите си. На моменти ми се плачеше, но не го правех. 

Вероятно да се гледаш отстрани е интересно изживяване. Ти видя ли нещо, което не хареса или пък обратното?

- Не съм видяла нещо, което да ме изненада от мен самата. Бях цялата палитра от емоции и поведение, които си притежавам. Тези бушуващи емоции ми замъгляват реалната преценка. Понякога на базата на емоции реагирам първично. Съответно и с действия. Дали са правилни или грешни... в момента винаги съм ги приемала за правилни. В последствие виждам, че не са били, но не съжалявам нито за постъпките си, нито за това как са се стекли обстоятелствата.

Сякаш беше трън в очите за някои участници. Защо смяташ, че имаше хора, с които не успяхте сякаш да говорите на един език?

- Това не е нещо ненормално за мен като цяло в живота. Аз съм доста по-странен, шантав човек. Казвам си директно нещата, които ме жегват в някого или с нечия постъпка. Често тази моя директност не се възприема. Да не говорим, че в една такава конкурентна среда, когато си човек с голяма уста и си достатъчно добър и комплексен играч, не се харесваш на много. Да, имало е постъпки от моя страна, които не са се харесали на останалите, но аз мога да кажа от моя гледна точка същото за другите.

Виж още: Джералдин след "Игри на волята": За последната битка, училището и какво най-много ѝ е липсвало

Няколко пъти ти каза, че искаш женски финал. Защо според теб обаче не се стигна и има ли нещо, което им липсва на повечето жени, когато участват в такъв тип игри?

- Липсва женска солидарност. Няма такова животно. През цялото време исках да има женска коалиция, но не за да има жени, които да ме бутат напред в играта, а защото знаех от самото начало, че ще бъдем подценявани заради женския пол, защото сме по-слаби физически, което природно. Просто държах на това жените да се стиковаме, да се пазим една друга и да не се номинираме. Имаше жени, които не вярваха на това. Видяха накъде клонят везните, Тодор завзе лидерските функции при Ловците, решиха, че ще е по-лесно да не се опълчват срещу самопровъзгласилия се лидер, а да застанат на негова страна. 

В този сезон се откроиха много достойни за победата жени. Джералдин каза в свое интервю за нас по-рано, че ти си много ловка и винаги си имала интересен подход към предизвикателствата. Кои жени за теб се откроиха през този сезон?

- За мен определено Джери от всички жени, е най-комплексната. В това число слагам и себе си, защото реалната ми преценка за представянето ми е, че съм наистина комплексен играч. На второ място Екатерина. При нея липсва физическата сила, която Джери има, но това са качества, които се тренират. На Екатерина много силни страни ѝ бяха изометриите, баланс, логическите игри... нямаше кой да я пипне на тях. Финалната четворка, включвам тук и Йонна, нямаше по-добра комбинация.

Как оценяваш участието си в "Игри на волята"?

- Много сложен въпрос. Определено ме кали много за живота отвън. Ако ме питаш кой е най-достоен като играч, не бих сложила себе си в това число. Много често емоциите ми ме карат да имам грешна преценка за ситуациите, да правя неща, които впоследствие не оценявам като стойностни. Широка палитра съм от действия, емоции и забърквам каши. За мен думата "достоен" се употребяваше с много лека ръка. За мен тази дума има много тежко значение, затова никога не съм я употребявала. Да, има много хора в Игрите, които харесвам, но ако трябва да кажа, че има достоен човек, който трябва да спечели, мога само един да посоча – за мен това е Любо. И като играч, и като човек достоен да спечели този формат. Никой друг, дори и себе си. Много трябва да порасна, за да смятам себе си за достойна.

Виж още: Лазаринов за тениса, идеалната половинка и това какъв е ключът към победата в "Игри на волята"

Връщайки лентата назад, кои моменти ти бяха най-трудни?

- Емоционално да се справя с всичко. В живота съм свикнала да се справям сама. Винаги, когато нещо трябва да се свърши или да премина през нещо, първо искам да се опитам сама да го направя. Ако не успея, тогава търся чужда помощ. Свикнала съм да съм сама, но за мен беше изключително трудно това, че бях неразбрана. Никой от тях не се опита да ме разбере, да ме опознае като човек. Искам да вметна, че аз съм много грижовен човек. Когато свикна с хората около мен, започвам да правя жестове, изненади. Опитвам се да откроявам хубавите черти на някого. Винаги когато казвах нещо хубаво за друг или направя мил жест, например да издялкам нещо, да изпея нещо, се приемаше като "О, тя се подмазва, тя е в стратегии и т.н". Беше ми болно, че не можех да давам любовта си към света, към хората. Тя просто не беше възприемана. Това ме жегваше и трябваше да се въздържам.

Една от най-интересните участнички беше във втори сезон, вероятно доста хора ти пишат. Какво най-често те питат или ти казват?

- Забелязала съм, че аудиторията в Инстаграм е различна от тази във Фейсбук. В Инстаграм са може би основно хората, които наистина ти се възхищават и харесват. Много малко негативни съобщения съм получила, главно от феновете на Тодор, които си го защитаваха. Фенове, които са ми написали три думички, най-грозните, на шльокавица. На всички останали, които са положителни... тези хора ме зареждат с енергията, които ми изпращат. Пишат, че съм ги мотивирала да вървят напред в живота, мотивирала съм ги да израснат, че съм пример.

Ти си професионален каскадьор, разкажи ни малко повече за тази професия и какви качества са необходими, за да бъдеш успешен?

- Започнах да тренирам март 2013 г. Нямах никакъв бекграунд за каскадьор. Доста по-лесно е да имаш основата на акробат, от боен спорт. Аз нямах и започнах от нулата. Имах обаче огромно желание  тогава, но и сега. Смятам, че щом намериш нещо такова, не трябва да се отказваш от него. Имам много неща, от които се страхувам, включително и до днес. Човек от страх може да обърка много. Има някои неща, които са твърде рисковани да ги предприема. За каскадите е важно да имаш реална преценка за себе си. Както на тренировка, така и на снимки да не си мислиш, че можеш повече, отколкото всъщност е, но да не го и  демонстрираш, защото е опасно за теб. Не е и представително за теб или хората, които са те извикали. Можеш да провалиш продукцията, снимачния процес.

Виж още: Екатерина от "Игри на волята": За обидите, семейството и какво научи за себе си след шоуто?

В кои филми си снимала сцени?

- От чуждестранните "Infidel". Снимахме го в Йордания. С Джерард Бътлър снимах "Angel Has Fallen". Снимала съм по-малки роли, като в "American night". Имаше взрив на минувачи край витрина и трябва съответно да реагираш с падане, което е все едно от ударната вълна на взрива. В български филми също, например "Сбогом, Джони", който мисля, че излезе скоро, също в "Откраднат живот", в доста реклами.

Скоро ти хакнаха профила в Инстаграм. Какво точно се случи?

- Късно вечерта получих мейл, че съм нарушила авторски права с някакъв пост в профила ми. Съответно пише, че страницата ми ще бъде спряна до 48 часа, ако не потвърдя, че това е грешка. Имейлът изглеждаше като да е изпратен от Инстаграм. Първосигнално виждаш Инстаграм, виждаш, че нещо си нарушил и реагираш на това. Натиснах за потвърждаване на профила. След това явно са изтеглили цялата информация за профила. Последва имейл, в който пишеше, че този профил вече не е мой. Хакер се свърза с мен по телефона, за да ми иска пари. Съпортът от Инстаграм и Фейсбук не ми обърнаха внимание, но лесно могат да установят моята самоличност и да ми върнат профила. 

Разкажи ни малко повече за Ваня извън Игрите: с какво се занимаваш в момента, имаш ли някакви хобита?

- Не ми остава много време. Измислям си други спортове и физически предизвикателства. Обичам да монтирам видеа, да си майсторя разни неща. Ръчно си правя гривнички, обичам да бродирам, да шия. Понякога пиша стихотворения, когато ми дойде музата. Хоби ми е да пея.

Предстоят светли празници, освен със семейството има ли някой по-специален човек до теб, с когото ще прекараш тези дни?

- Не, няма по-специални хора (смее се). Последното разочарование в живота ми много ме дръпна от хората, от това да имам доверие към тях. Може би доста време ми трябваше да се пренастроя, че бих искала някой до себе си. В един момент казвах така: Дори любовта да се блъсне в мен, няма да я позная, защото не бях отворена към това. Сега вече съм, но доста по-трудно бих се доверила на някого. 

Виж още: Чудомир след "Игри на волята": за морала, скандалите, затворените фитнеси и... празничното хапване!

Източник снимки & thumbnail: https://www.instagram.com/vanessaseemoreoriginal/ , https://www.facebook.com/igrinavoliata 

Още от интерVIEW

4MAGIC:  за любовта, мечтите, новата песен, и всичко, което искат за Коледа!
Вайс: За мъжките битки, афганистанската му жилка и силата да отстояваш себе си в "Игри на волята"!
Победителят в "Игри на волята" Милен: За приятелите, егото и физиката! Какви са поуките на шампиона
Ваня от "Игри на волята": за женската солидарност, любовта и... какво е да снимаш с Джерард Бътлър?
Йоанна от "Игри на волята" за разочарованието, трудностите, емоциите и предстоящите празници
Джералдин след "Игри на волята": За последната битка, училището и какво най-много ѝ е липсвало
Лазаринов за тениса, идеалната половинка и това какъв е ключът към победата в "Игри на волята"
Екатерина от "Игри на волята": За обидите, семейството и какво научи за себе си след шоуто?
Чудомир след "Игри на волята": за морала, скандалите, затворените фитнеси и... празничното хапване!
Какво предстои за Любо след "Игри на волята"? Жътварят за честта, характера и мечтите за семейство
Влади след "Игри на волята": За отношенията в племето, честта и работата на първа линия срещу COVID
Ивана от "Игри на волята" с послание към момичетата! Какво предстои на инфлуенсърката след шоуто
Симона след "Игри на волята": Кои са големите разочарования и поуки след шоуто? И какво ѝ предстои?
Каква трябва да е жената до Александър от "Игри на волята"? И защо забива по 800 пирона на ден?
7 неща за VENCI VENC', които не знаете! (номер 1 със сигурност ще ви изненада!)
След "Игри на волята": Защо Станимира е разочарована от Ники и кои са приятелите ѝ в шоуто?
Роди се звезда! Дария Хаджийска – за "Братя", ролята на Вики и нещата, които никой не знае за нея!
ALMA: 7 неща "My mama told me"! (номер 7 от съветите на Саня ще ви изненада!)
БЛИЦ с Pavell & Криси: За любовта, незабравимите изненади и моментите, които спират дъха!
5 неща, които вълнуват Михаела Маринова тази есен! (за номер 5 със сигурност не подозирате! :)
DARA на 22! Това момиче не спира да ни изненадва - ето поредният пример за това!
7 неща, които не знаете за YOANA! (номер 3 със сигурност ще ви шокира! :)
Ева Пармакова: Разглеждам университети. Ще уча музика в Англия!
DIONA: Днес 18-годишните са изживели всичко, което може да се изживее!
Михаела Маринова: Изляха 10 кубика ледено студена вода върху мен по време на снимки!
Йоана: Любовта може да трае 3 живота, стига да е с правилния човек!
DARA: Понякога аз самата ''бягам'' от Darbie!
Pavell & Venci Venc': Тяло, потопено в лукс, не оказва съпротивление!
Марио: „Добрите момчета“ често срещат трудности!
BALLAN: Калоян се превърна в Ballan, когато подписът ми се превърна в автограф!