VBox7 logo

Тази медицинска сестра се грижи за болни от COVID-19! Нейното послание трябва да бъде чуто от всеки

12 116 20.03.2020

Алесия Бонари със сигурност има потенциала да се превърне в най-известната медицинска сестра по света. Но тя нито се е снимала по бельо, нито пък е лъснала в някой сайт за възрастни. Просто младият медик е един от хилядите свои колеги, които се грижат за болни от коронавирус пациенти. Е, и е доста активна в Instagram.

Виж още: Думи на Ванга уплашиха британците! Какво е казала пророчицата за коронавируса?

Младата сестра публикува дълъг текст, с който разказва каква е реалността при работа с панденмията. Алесия говори за физическата, психическата и емоционалната умора. 

Виж още: С деца в изолация! Как се справят Преслава, Теа Минкова, Антония Петрова и други популярни майки?

На горната снимка тя е запечатала начина, по който изглежда след часове с предпазно облекло, но текстът е още по-плашещ. "Аз съм медицинска сестра и се сблъсквам с тези спешни случаи. И аз съм уплашена, но не да отида до магазина да си напазарувам, а да отида на работа. Страх ме е, защото маската може да не ми е по мярка, може без да мисля да докосна лицето си с мръсни ръкавици или пък очилата няма да покриват добре очите ми и нещо ще пръсне в тях".

Виж още: Самоизолация, но сред природата! Известните българи, които намериха уединение извън дома

"Физически уморена съм, защото защитното облекло ми причинява болка, очилата се запотяват, а веднъж облека ли това облекло, не мога да ходя до тоалетна или да пия вода в продължение на 6 часа."

Виж още: Алкохол, чесън, комари, студ... СЗО разбулва митовете за коронавируса!

"Психически съм уморена и аз, и моите колеги, които сме в това положение от седмици. Но това няма да попречи на нашата работа и ще я вършим, както винаги сме я вършили. Грижа се и ще се грижа за моите пациенти, защото съм горда и защото обичам работата си."

"Това, което моля всеки, който чете този текст, е да не подценява това, което правим, да си седи вкъщи и да пази най-беззащитните. Ние младите хора не сме имунизирани срещу този коронавирус, и ние можем да се разболеем. Или по-лошото - да ви заразим. Не мога да си позволя лукса да се прибера под карантина у дома, трябва да върша моята работа. Моля ви, вършете и вие своята."

12 116 20.03.2020

Още от Уеб Цитати