VBox7 logo

Думи на Ванга уплашиха британците! Какво е казала пророчицата за коронавируса?

67 173 19.03.2020

С коронавирус се оказаха хиляди британци и въпреки че в Обединеното кралство се въздържат към по-крути мерки заради ситуацията, пандемията плаши местните жители, които подобно на българите, тръгнаха да се презапасяват с хранителни продукти. 

Виж още: С деца в изолация! Как се справят Преслава, Теа Минкова, Антония Петрова и други популярни майки?

Именно в тези дни те отправиха поглед към... България. Британският таблоид Daily Star разказва за пророчеството на баба Ванга от далечната 1996 г., което се появи в профила не на кого да е, а на легендата в художествената гимнастика Нешка Робева.

Виж още: Алкохол, чесън, комари, студ... СЗО разбулва митовете за коронавируса!

Както се знае, Нешка Робева и баба Ванга бяха близки и треньорката посещаваше често пророчицата в Рупите. Британците наричат баба Ванга "Балканският Нострадамус" и припомят, че тя е предрекла агентата в Ню Йорк на 11 септември, както и Брекзит.

Виж още: Божинов, Гъмзата, Мартин Петров, Бандаловски си поиграха с тоалетна хартия! Зоват: Останете вкъщи!

"Нешке, ке ни гаи, короната", казала през 1996 г. баба Ванга на Нешка Робева, която тогава не си давала сметка и не разбирала какво ѝ казва пророчицата. Дори си помислила, че отново ще бъдем под короната на руската опека. Уви, Нешка Робева не разкрива дали ѝ е било казано повече, като например кога ще свърши всичко това, но пожелава да минем леко.

Виж още: Изписаха болния Том Ханкс, но други обичани актьори се оказаха положителни за COVID-19

Британският таблоид припомня, че пророчествата на Ванга за 2020 г. са доста тъмни - тя е предрекла убийство след покушение на Владимир Путин, както и мозъчен тумор на Доналд Тръмп. От британската редакция смятат още, че 85% от пророчествата ѝ са се сбъднали. 

Виж още: За COVID-19 от д-р Шопов: Кога ще свърши всичко това, каква е целта на извънредното положение?

От друга страна обаче невендъж роднини на Ванга са споделяли, че писанията по неин адрес са измислици, тъй като тя никога не е говорила с такава конкретика. 

Източник thumbnail: iStock

67 173 19.03.2020

Още от OMG Facts