VBox7 logo

Наум Шопов извая тяло като на Аполон! Ето и каква диета спазва

17 549 09.10.2019

За всички, увличащи се по-сериозно по фитнеса и големите мускули, е известно, че започва т. нар. bulking сезон - времето от годината, в която трениращите покачват калорийния прием, за да покачат и мускулната си маса.

Именно началото на този сезон постави актьорът, лекар и влогър Наум Шопов, който освен всичко това преди време издаде и книга на фитнес тематика. Е, явно съветите му работят:

"Време е да преминем от "абе нахранете го това момче" във форма, която повече би сe харесала на баба ми", пише Наум под снимката, а последователите му го обвиняват, че е обработвал снимката.

Е, лесно е да се хвърлят така обвинения и да се търсят оправдания, по-трудното е да си мотивиран и да гониш бавни резултати. 

Последовател на Наум го пита какъв режим спазва, а отговорът му е простичък - IIFYM. Зад странната абревиатура в превод застава максимата "ако се вписва в макронутирентите ти".

Тоест режимът е изключително гъвкав и може да се яде, каквото си иска човек... стига да се вписва в целевите калории и мактронутриенти (протеини, въглехидрати и мазнини).

Е, явно Наум добре се е справил в сметките, защото резултатите са повече от впечатляващи. 

Източник thumbnail: https://www.instagram.com/shopov/

17 549 09.10.2019

Още от Cool News