VBox7 logo

Валери Божинов разказва: Как се живее сега в Италия, как се тренира професионално?

3 818 26.03.2020

Малко след като Валери Божинов се присъедини към отбора на италианското градче Пескара, в Италия се случи епидемията от коронавирус, която преобърна животите и съдбите на цели семейства. 

Виж още: BG певици тъжат за времето преди короната - започнаха ново предизвикателство

Едва ли Валери Божинов си е представял завръщането в Италия точно по този начин, но нали казват, че животът е онова, което се случва, докато си правим планове. Е, делникът на Валери Божинов изглежда по доста различен начин. Как минават дните му, какво е настроението и как се справя със ситуацията, футболистът разкри в интервю за Diema Sport. 

Виж още: Гери Малкоданска се изследва за COVID-19 след симптоми за болестта! Призова: Пазете се!

Да започнем с положителното - Валери Божинов е добре и чака с нетърпение животът да се върне към обичайния си ритъм. Въпреки че в Италия е забранено хората просто да се разхождат по улиците, футболистът използва задънена улица до дома си, на която тича, за да поддържа форма. 

Виж още: Ивана убедена: Няма нищо случайно в коронавируса, видя пандемията като възможност

Три пъти седмично българинът има видео връзка с кондиционен треньор, пред когото прави упражнения за сила и тонус на мускулатурата. Всичко това продължава 30-40 минути, а през останалото време всеки футболист тренира, както може - с уреди вкъщи, на двор, ако е в къща, или пък като Божинов.

Виж още: Думи на Ванга уплашиха британците! Какво е казала пророчицата за коронавируса?

Въпреки че по цял свят футболните клубове взимат решения за намаляване на заплатите на футболистите си, в отбора на Божинов все още такова намаление няма, но българинът е убеден, че и до това ще се стигне. 

Виж още: Коронавирусът не признава титли! Принц Чарлз - поредният заразен с болестта

Що се отнася до ситуацията в Италия, Божинов сподели впечатления, които сме чували и от новинарските емисии - в началото никой не приемал насериозно ситуацията с вируса, но с течение на времето и увеличаването на случаите на заболели и починали, страхът трайно се настанил в Италия. Ситуацията е тежка - много хора са загубили работата си, доходите си и всеки мечтае скоро всичко това да приключи.

Виж още: Карантината накара Яна Маринова да се почувства жена! Как минават дните на актрисата?

Валери Божинов с известна тъга и болка констатира, че неговите съотборници, както и съвсем случайни хора, които виждал по улиците преди карантината, в Пескара го уважават, ценят - нещо, което в България не видял.

3 818 26.03.2020

Още от Sports Virals