Човек разби стена в къщата си и намери подземен град, в който някога са живели над 20 000 души😱

1 620

😲👉 Човек, който се опитваше да разбере защо кокошките му изчезват, случайно се натъкна на цял подземен град в мазето си. Мъжът, който е родом от Деринкую- Турция, е в процес на ремонт на къщата си през 1963г., когато започва да забелязва, че няколко от неговите пилета изчезват. За щастие, след малко детективска работа, той открива виновника - в мазето му се е образувала малка пукнатина, което означавало, че пилетата му успяват да избягат, което води до това никога повече да не бъдат видени. Но нищо не можеше да го подготви за това, което щеше да открие, когато решил да се разрови и да се опита да разбере накъде отиват те всъщност.

@better.factor A man discovers an interesting discovery underneath his home #ancienthistory #amazingdiscoveries #history ♬ original sound - Better Factor

👉След множество удари по стената, мъжът в крайна сметка разкрил цял подземен град в задната част на мазето си. Неговото откритие е първият от повече от 600 входа, които в крайна сметка са открити в домовете на хората, които водят до подземния град Деринкую. Изкопните работи разкриват невероятно чудо на инженерството, мрежа от тунели и заслони на 18 нива, които се спускат на 85 метра, което можеше да предпази до 20 000 души и добитъка им от наранявания за известно време.

👉Смята се, че този огромен подземен град е започнал живота си като система от пещери, построени преди 1200 г. пр. н. е . от хетите, за да се скрият от фригийците, които след това на свой ред допълнително разкопават района и разширяват жизненото пространство, когато завладяват региона.

@nypost A #Turkish ♬ original sound - New York Post | News

👉В следващите векове изглежда, че християнските жители на Римската империя са разширили пещерните системи, като са добавили повече слоеве и са включили параклиси, конюшни и места за производство на вино и зехтин. Деринкую е бил безопасно убежище за хората, живеещи в региона в много случаи, с дълга поредица от завоеватели и окупатори, маршируващи през тази част на света. Деринкую, разположен в Анадола е в част от света, която е била завладявана и поробвана много пъти, което предизвиква нуждата от такъв "скрит" град, където 20 000 души могат да се скрият на много удобно място и да не бъдат забелязани.

👉Въпреки че самият град може да е бил древен, той е бил скрит само за около 40 години, тъй като е бил изоставен, когато много от християните в Анадола са били насилствено изгонени от домовете си и изпратени в Гърция при обмен на население през 1923 г.

@mr.creek7 Stretching 280 feet below the Earth's surface in Turkey's Cappadocia region is a web of tunnels and cave-like dwellings that once housed 20,000 people. The ancient city, Derinkuyu, lay abandoned for decades until, in the 1960s, a local man noticed his chickens were disappearing through a gap in his basement that had opened up during renovations, the BBC reported. After knocking down a wall, he found a tunnel — and accidentally rediscovered the sprawling, subterranean city. 👉 https://www.businessinsider.com/abandoned-underground-city-derinkuyu-turkey-photos #explore #ancienthistory #megalithic #ancientturkey #cave #lostcivilization #fyp #turkey🇹🇷 #usa #usa_tiktok #fypage ♬ voices - Øneheart

👉Подземният град е построен, за да предпази жителите си от вреда. Той е пълен с търкалящи се камъни, които могат да бъдат преместени, за да блокират коридори, като той не е място, където хората могат живеят през цялото време.

👉Комините, минаващи надолу през структурата, осигуряват на обитателите, търсещи убежище, въздух за дишане, а пространството за свеждане на добитъка дава възможност, хората да останат нахранени, докато се пазят от всичко, което ги заплашва навън. Животните са държани по-близо до повърхността, за да се избегне миризмата от техните изпражнения, която да направи града необитаем, докато складовете показват, че хората, търсещи подслон, могат да останат под земята с месеци наведнъж, ако ситуацията в "реалният" град е опасна. В наши дни подземният град е туристическа атракция, в която можете да се потопите, стига да не сте прекалено клаустрофобични.

@housebeautiful Imagine knocking a basement wall down and finding a 2,000 year old city. 😳 #homerenovationsbelike #renovatinghomes #secretcities #ancientdiscoveries ♬ original sound - House Beautiful

Източник: UNILAD

Източник снимки: : istock

Източник снимки: : gettyimages

 

Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

🎤🌟 Тейлър Суифт на фокус! Какво каза тя на Травис Келс на Коачела 2024🌟🎤
🌊🔍🆕 100 НОВИ подводни открития! 🆕🔍🌊
Как да слушаш активно – 11 трика, които работят! 👂
Направиха библиотека на Луната, която може да издържи милиарди години!😱
Как успешно да менажираш времето си ⏲⏳
Жена счупи прозореца на Ламборгини за TikTok видео? 😯
Обявиха първият в света конкурс за красота за жени с изкуствен интелект!🤩😍
Призрачният "хотел с водопадите"! 💦 Защо е бил изоставен? 💀
🎡🎶👑🚫❌ Coachella 2024: Парис Хилтън "Изгонена" от VIP Зоната, заради Тейлър Суифт! ❌🚫👑🎶🎡
Нургюл Салимова остава на шесто място в Турнира на претедентките!🧐
Нещо интересно се задава: Принц Хари и Меган Маркъл продуцират два нови сериала по Netflix🎬🤩
Дарина и Денис от „Един за друг“: Излагаме си се!
БИЙФЪТ между Drake, Kendrick Lamar и J. Cole: ЗАЩО? 🤯
Жена отряза мъжествеността на мъжа си ! 😳😨🔪
Битка за №1 в трендинг: Наси Свеж срещу Преслава!😍🤩
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
6 типа връзки и как се отразяват на живота ти🤓🤔
🌞Как можеш да се пребориш с пролетната умора? 🌸🥱
Намериха останките на изчезнал човек с Google Earth? 😮😥🤨
Instagram с НОВА актуализация, което е лоша новина за киберпрестъпниците!🧐⭐
NO STRESS FEST в София! 🎉
Какво се случва, ако единият сиамски близнак извърши престъпление, но другият е невинен🧐😨
ХИПЕР ПАМЕТ? Жената, която помни абсолютно всичко! 🧠
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Човекът-Хълк почти свърши без ръце! 😮
👨‍⚖️💔👶 Руски блогър осъден за смъртта на сина си: Историята на Максим Люти 👶💔👨‍⚖️
🌊🏞️💀 Тайната на мъртвата зона: Когато река Мисисипи се среща с Мексиканския Залив 💀🏞️🌊
🌌🔭💫Тъмната истина зад “зомби” звездите! 🌌🔭💫
🌋💰🔍 Изумително откритие: Вулканът, който изхвърля ЗЛАТО! 🔍💰🌋
Хората са шокирани, след като разбраха, че всичко в този трилър е истина! 😳
Най-ОПАСНОТО летище на света? 🤐😥
Какво да правя, след като завърша 12-ти клас🧐
Балфолк фестивал в София! 💃