20 неща, които трябва да знаеш за себе си!🤩🧐

578

👉Автор: Бисер Тошев

My Impact

👉 Замисляли ли сте се някога сериозно колко наистина знаете за себе си?🧐🔥

🤩Ето 20 неща, които Gen Z трябва да знае за себе си: 👇

💥- Какво те кара да се вълнуваш. Трябва да знаете кои ситуации и обстоятелства ви дават енергия. Положителното чувство ще ви мотивира да правите повече и да търсите нови преживявания.

💥- Какво ви кара да отлагате. Отлагането е част от живота. Всеки го прави от време на време, но фиксирането на онези моменти и ситуации, които ви карат да отлагате големи и важни задачи за дни или седмици, е от ключово значение, за да сте сигурни, че ще свършите важни неща.

💥- Ваша привилегия. Добре е да се оплаквате от събитията и обстоятелствата в живота си, но ако го правите, без да проверявате собствените си привилегии в началото - и разбирането, че мнозина са много по-малко щастливи от вас - само ще гарантира, че не можете да помогнете създаване на по-справедлив свят за бъдещите поколения.

@motivate2mind Truly get to know yourself. #kevinhart #motivation #inspiration #wisdom #fyp ♬ original sound - Motivate2Mind

💥- От какво имате нужда в една връзка. Всеки има неща, които не подлежат на обсъждане в партньорството, независимо дали това е среща с някой, който споделя същата работна етика, или връзка с човек, който не иска деца. Единственият начин наистина да се настройте положително е да разберете кои са тези ключови неща за вас.

💥- Как реагирате на стреса. Когато сте полжожени на стрес, бягате или ставате хиперпродуктивни? Знаейки как реагирате на стресова ситуация, ще ви позволи да създадете по-здравословни механизми за справяне и навици, които да ви поддържат спокойни.

💥- Вашите силни страни. Трябва да знаете в какво сте най-добър. Какво ви отличава от останалите? Какви умения притежавате – било то в офиса или личния ви живот, които ви правят уникални? 

@valued_perception Take a moment to reflect on things that ARE within your control! #selfawareness #positivity #improvement #jordanpeterson ♬ original sound - valuedperception

💥- Здравословното състояния. Да си здрав и да живееш висококачествен живот често е свързано с превантивни грижи, вместо с лечение на заболяване, след като се появи. Проактивното отношение към здравето ви ще ви помогне да изградите план за предотвратяване на проблемите възможно най-дълго.

💥- Това, което цените най-много. Ценностите са онези неща, в които вярвате, които определят начина, по който живеете и работите. Те ви помагат да разберете приоритетите си и вероятно как измервате успеха и щастието. Когато животът ви съвпада с вашите приоритети, вие сте склонни да се чувствате по-добре от ситуации и обстоятелства. 

💥- Как давате и получавате любов. Изследователите смятат, че има пет езика на любовта. Те включват актове на служба, получаване на подаръци, качествено време, думи на утвърждение и физическо докосване. Определянето към коя категория попадате ще ви помогне да се ориентирате в отношенията и ще ви подготви за успех в комуникацията.

@sacredthomas Do you really know yourself? #questions #selflove #introspection ♬ original sound - Sacred Light Amadeus Thomas

💥- Дали сте продуктивни сутрин или вечер. Някои хора смятат, че са най-продуктивни сутрин, докато други вършат най-добрата си работа през нощта. Ако разберете със сигурност, това ще ви помогне да организирате графика си според часовете от деня, в които се чувствате по-продуктивни и готови да се справите със сложни задачи.

💥- Какво те кара да спреш да слушаш. Обичайно е хората да се включват и изключват от разговори. Но знанието какво ви кара да губите фокус ще ви помогне да направите две неща - ще научите кога да принудите мозъка си да се фокусира върху детайлите, за да не ги пропуснете. И ще научите повече за това, което мозъкът ви намира за интересно.

💥- Как действате с различни групи хора. Някои казват, че личността им е същата както на работа, така и в семейна ситуация, но това никога не е вярно. Хората са склонни да се изразяват по различен начин в зависимост от групата, с която са, или дейността, която извършват. Усъвършенстването на начина, по който променяте поведението си, ще ви помогне да разберете с кого се чувствате най-комфортно.

@hediehsafiyari How well do you know yourself ? How of them you have actually asked yourself #psychology #selfawareness #personalgrowth #selfdiscovery #lifelessons #mentalhealth #relationships #personaldevelopment ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

💥- Това, за което обичате да учите. Ако някога сте се чудили кои предмети или теми наистина ви интересуват, прекарайте известно време в анализиране на това какви неща обичате да проучвате в интернет или да четете. Това ще ви даде ясна индикация кои неща разпалват творческата ви енергия.

💥- Какво ви прави щастливи. Какво носи истинска усмивка на лицето ви? Какво ви кара да сияете от радост? Да знаете какво ви прави щастливи ще ви гарантира, че правите повече от това, което искате и харесвате в живота.

💥- Какво ви дразни. Независимо дали не можете да понасяте, когато хората си гризат ноктите или правят нещо, което не е по вкуса ви, важно е да знаете кои неща ви карат да се чувствате некомфортно. Така ще можете да се научите да избягвате или да се справяте с неприятни ситуации.

@careervidz HOW TO ANSWER TELL ME ABOUT YOURSELF INTERVIEW QUESTION #interviewtips #interviewquestions #interviewskills #jobinterviewquestions #richardmcmunn #careervidz #careeradvice #career ♬ original sound - CareerVidz

💥- Какъв тип хора ви разочароват. Няма как да се разбирате с всички хора. Така че може да си съставите план, когато срещнете хора, които ви дразнят.

💥- Когато трябва да кажете не. Всеки човек има някаква граница и трябва да казва "не". Познаването на вашите ще ви даде възможност да се предпазите от вредни, негативни или неудобни ситуации.

💥- Какво сте готови да пожертвате, за да стигнете до мястото, където искате. Всяко нещо си има цена. Независимо дали е време, прекарано с приятели, или пари, похарчени за нещо. Важно е да разберете без какво сте готови да пожертвате, за да постигнете своите цели в живота.

@goal.cast Kevin Gates shares a great way to get to know yourself. #kevingates #gettoknowyourself #selflove #whatmakesyouyou ♬ original sound - Goalcast

💥- Какво искате да правите в живота си. Всеки има различен списък с желания за това как иска да изглежда животът му. Някои искат да пътуват, докато други искат да се установят и да създадат семейство. Животът е кратък, така че го направете възможно най-сладък, като се усъвършенствате върху това, което ще ви направи най-щастливи.

Източник: 20 things you should know about yourself

Източник снимки: : istock

Източник снимки: : gettyimages

 

 

Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Нетрезви деца, упоени от балони с райски газ – какво се случва в детските дискотеки у нас
Трият профили в социалните мрежи в Китай, ако демонстрирате луксозен начин на живот💲😱
Трагичната история на обичан актьор от „Семейство Симпсън“, който бе брутално убит от съпругата си😲
Съществува ли още такава любов? 80 години заедно!
Индийска история с български режисьор и награда от Кан🤩🎬
Как да помогнеш на приятел в депресия? 😨💔
Tози град е дом на рядък феномен!🤩💥
Модерните градове, построени върху древни руини🤩💥🤩
Футбол и високи скорости! Добре дошли в дома на класиката BMW в Мюнхен
Как ПРОМЯНАТА на ДУМИТЕ променя и мислите ти?🧐
Какво е отворена връзка?🧐
Заразени с ХИВ след „вампирско лице“ в нелегален спа център!🧐😲
Как изкуственият интелект може да помогне на хора, изпитващи самота🧐😫
Изкуственият интелект е СЕКСИСТ? 😡
30 бизнеса, които можеш да стартираш от дома си!🤩🧐
Най-скъпите туристически изживявания в света 😮💰🪂
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Нов сезон на Дневниците на вампира??
Тайното място в Интернет, в което никой не смее да влезе! 😮
Как да различиш истинските от фалшивите приятели 🙄
Психологическите вреди от това да пазиш тайни!🧐😫
Най-малко стресиращите професии в света🧐🤩
Най-добрите ресторанти в света за 2024!🍕🍔😋
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
TikTok звезда обяви собствената си смърт? 😣
Тревожни данни: Българките се страхуват от насилие не само вкъщи, но и навън
Умни начини да спестяваш, докато правиш shopping 💰
Как връзките от разстояние влияят на менталното ти здраве 💕💔🙁
Най- дългият бар в света!ВИЖТЕ!😲🤩
Ужасната ТАЙНА на маите!
Изтече ужасен аудио файл от NASA!
ЛГБТ туризъм: Кои са най-приятелските за ЛГБТ места за туристи в  Източна Европа