Известни от нищото: Fat guy Dancing, Khaby, Хасбула и още

246 14.08.2022

Флора Иванова

В последните години осезаемо в публичното пространство присъстват хора, които са популярни с това, че са популярни. С други думи – изпъкват не благодарение на талант или умения, а защото са намерили правилния начин да блеснат в социалните мрежи. Ето няколко примера за хора, които набраха популярност на пръв поглед от нищото: 

Хасбула 

Хасбула Магомедов стана изключително популярен благодарение на няколко неща – ръст и детско излъчване, привидна агресивност, увереност и увлечение по бойните спортове. Той е роден през 2003г., което означава, че към момента е на 19г. Хасбула обаче е роден с дефицит на хормон на растежа (GHD), което го прави да изглежда като дете на 7-8 години. Цялата популярност дойде от това, че Хасбула повика на битка момче, което също е с дефицит на хормон на растежа, но битката не се състоя, защото федерация я определи като „неетична“. В момента Хасбула има над 2.4 мил. последователи в Instagram. 

Виж още: Дупе за хиляди левове: Моника Валериева показа изкуствени задни части от морето

Khaby Lame

Каби Лейм буквално отвя интернет с едно на пръв поглед напълно просто движение. Чрез това движение той осмива всички хора, които правят безумни life hacks видеа, чиято единствена цел е да съберат повече гледания. Той започва да създава TikTok видеа в началото на пандемията от COVID-19, когато го уволняват от работа. Благодарение на тези видеа бързо набира популярност в социалните мрежи. В момента Каби е приятел с едни от най-големите спортни звезди като Златан Ибрахимович, Новак Джокович, Пауло Дибала и много други. Извън това е и рекламно лице на редица марки, сред които и Hugo Boss. 

Виж още: Няма да повярвате коя е тя: Мартина Петрова не прилича на себе си след цялостния тунинг

Dude with sign

Dude with sign или на чист български „онзи, който държи един надпис пред различни сгради“. През октомври 2019 г. Сет Филипс и основателят на Jerry Media - Елиът излязоха по улиците на нюйоркския квартал Сохо, държейки картон с надпис, имитиращ протестен плакат: „Спрете да отговаряте до всички на имейли, които са пратени до цялата компания“. Благодарение на вълната от одобрение след тази публикация се създаде и Instagram акаунтът @dudewithsign. В рамките на четири месеца акаунтът нарасна до повече от 4 млн. последователи, а сега има цели 8 млн. Dude with sign има много последователи по целия свят, а българският аналог е Epic bath guy. 

Виж още: Размисли и страсти: Бояна Генова сподели тайната на истинското щастие

Fat guy dancing

Това е един от най-новите опити за бърза слава. Профилът @fatguy_dancing_daily съществува от по-малко от два месеца, но вече има над 32 хил. последователи в Instagram. В него пълен мъж записва видеа, на които танцува на популярни песни. Характерното са движенията които прави с корема си, които засилват комичния ефект. Предстои да видим дали ще се развие до нивата, които са достигнали гореизброените интернет личности. 

Изображение: https://www.instagram.com/dudewithsign/, https://www.instagram.com/khaby00/, https://www.instagram.com/hasbulla.hushetskiy/

Още от Флора Иванова