VBox7 logo

Коронавирусът уплаши Преслава, певицата спира работа заради риска

6 080 12.03.2020

Световната здравна организация обяви пандемия заради върлуващия коронавирус. От новата болест никой не е застрахован - по света се разболяха политици, спортисти, министри, както и известния актьор Том Ханкс. 

Виж още: Коронавирусът и световните звезди! Пътуване с предпазни мерки или истинска паника?

Както вече писахме, темата развълнува и популярните лица в България. Някои заподозряха конспирация, други път иронизираха темата, а трети взеха сериозни мерки. Към последните спада и поп-фолк певицата Преслава.

Виж още: Патриотично на 3 март! Как отбелязаха празника популярните лица от българския шоубизнес?

В публикация в Instagram Преслава обяви, че преустановява участията си за неопределен период от време. "Причината за това мое решение е разпространението на така нареченият коронавирус, който вече е и в България", пише Преслава.

Виж още: Какви са симптомите на коронавируса? Какво да правим, ако подозираме, че сме болни?

Певицата подчертава, че решението е лично нейно и не иска да ангажира никого, както и да кара когото и да било да я последва в това. "На фона на така създалата се ситуация в страната, при която отлагат театрални постановки, затварят кина, спортни събития се провеждат без публика и се обмисля забрана на всички мероприятия на закрито, смятам за крайно безотговорно от моя страна да продължавам да обикалям дискотеките и клубовете в цялата страна, като по този начин излагам на опасност себе си, близките ми и всички колеги и фенове , с които се срещам ежедневно", пише Преслава.

Виж още: Заради коронавируса: Пратили по спешност наша поп-фолк певица във ВМА!

Накрая певицата изказва надеждата си в най-скоро време да има решение на проблема с вируса и да се върне към обичайните си занимания. "Обичам ви, бъдете здрави", завършва съобщението си Преслава.

Виж още: Коронавирусът - конспирация или излишна суматоха? Версиите на популярните българи

Преслава е втората поп-фолк певица, която сложи край на участията си по заведения, докато върлува вируса. Първа беше Джена, която анулира професионалните си пътувания в Германия. 

На другия полюс пък е Анелия, която има намерение да замине за Англия. В Лондон певицата ще зарадва сънародниците ни на Острова с участие. 

6 080 12.03.2020

Още от Music Virals