VBox7 logo

Тези упражнения са смъртният враг на излишните мазнини! С тях ще се стопите неусетно

9 521 15.01.2020

Да си го кажем - по празниците, а и преди това, всички прекалихме с храната. По традиция януари е времето за заличаване на пораженията. Фитнесите са пълни, а личните треньори са на върха на щастието.

Но да се отслабне с тренировки е невъзможно. Всеки знае, независимо дали от четене или от личен опит, че тайната на отслабването се крие в диетата. Въпреки това обаче спортът е неизменна част от процеса. Има обаче някои активности, които са по-подходящи при намаляване на телесното тегло - просто защото с тях се горят повече калории. Кои са те?

Велоергометър

Карането на статично колело на закрито не е сред най-интересните неща, които могат да се правят, но със сигурност е много резултатно при отслабване. Твърди се, че може да се изгорят над 950 kcal на велоергометър само за час при интензитет от 200 или повече вата.

Виж още: Мария Силвестър обясни защо е качила рязко килограми, ето и как ще ги сваля

Скачане на въже

Скачането на въже гори с 25% повече калории, отколкото тичането на пътеката или до 800 kcal, ако скачате с умерено темпо. И в цифри - ако правите по 100 подскока на минута, това биха били 802 kcal за 1 час.

Виж още: Как отслабват звездите? 7 диети на 7 световноизвестни мацки

Плуване

Това е едно от най-добрите упражнение за целта. Ако поддържате темпо от около 70 метра в минута, ще изгорите повече от 680 kcal. 

Виж още: Вкусно, удобно, ефикасно: Диета според кръвната група

Кикбокс

В бойните спортове има много кардио, което означава, че за един час тренировка ще можете да изгорите до 700 kcal. Нещо повече - ще оформите и приятен релеф.

Виж още: 5 диети, с които видимо ще отслабнете за по-малко от месец!

Източник thumbnail: photographer/jacoblund/milan2099/iStock

9 521 15.01.2020

Още от Cool News