VBox7 logo

Какво казва часът на твоето раждане за характера, навиците и качествата ти?

2 914 25.02.2020

Хората, които са активни предимно сутрин или предимно вечер, имат твърде различен начин на живот. Нещо повече: някои проучвания доказват, че за навиците ни като възрастни причините се коренят в часа, в който сме родени. 

Виж още: Здравословно ли е ''здравословното''? 5 опасни мита

Така например хората, родените сутринта, по-често са по-активните. Тези пък, които са родени вечерно време се справят по-добре със задачите си в по-късните часове.

Виж още: Защо си нямаш партньор според зодията ти? Ето и основната причина!

Причината за това според психолозите е, че часът на раждане "стартира" биологичния часовник. Светлината, която вижда новороденото, влияе на човек през целия му живот. 

Виж още: Как да бъде здравословното хранене и евтино? Някои безценни съвети

По-различно е с хората, които са родени недоносени. Това са хората, които по принцип се будят неестествено рано. Има и нещо още по-любопитно: учени са изследвани съня на недоносени деца. Оказало се, че качеството на техния сън е по-ниско и спят по-кратко от родените на термина си деца.

Виж още: 5 здравословни храни, които са по-опасни и от цигарите

И още нещо - доказано е, че хората, които са активни сутрин, са по-здрави и техният начин на живот е по-здравословен. Активните късно пък по-често страдат от депресии. Но те пък са по-креативни и екстравагантни.

Виж още: Здравословните навици, които ни вредят! Спрете ги веднага!

Активните сутрин са по-малко импулсивни, по-продуктивни и имат по-бърз ум. 

Източник thumbnail: iStock

2 914 25.02.2020

Още от OMG Facts