Домашен кекс с орехи и "Калиакра с вкус на масло"

Този домашен кекс изобщо не изглежда домашен, нали! Като излязъл от сладкарски цех е - със съвършена форма, пухкав отвътре и с равномерна шоколадова глазура отвън. Както ще се убедите от видеото, приготвянето му е лесно и приятно. И относително бързо - за малко повече от час вече ще се охлажда на кухненския плот. Има малко повече операции, но щом искате да изкушите с нещо сладичко, това едва ли ще ви спре.

Яйца, мляко, брашно, орехи, стафиди, ванилия и един малък детайл - направихме го с "Калиакра с вкус на масло". Той е лесно и удобно решение, когато желанието да направите някакъв сладкиш се пробуди внезапно. Вадите го от хладилника и ползвате веднага, защото консистенцията му не изисква изчакване и предварително темпериране. Когато го разбивате със захарта, се получава гладък и хомогенен крем, а не малки бучици, които хвърчат във всички посоки.

Преди глазурата това изглежда като най-обикновен домашен кекс. Наситеният й шоколадов вкус обаче допълва чудесно орехите и стафидите. Затова ви препоръчваме да я направите именно с черен, а не с млечен шоколад. Няма нужда да украсявате отгоре, тя е повече от достатъчна. Ще трябва да изчакате да стегне, преди да си отрежете парче и да си го хапнете с кафето. Да знаете, че си струва всяка трошичка от него.

Да ви е сладко!

matekitchen