VBox7 logo

Бербо пред NOVA: Върхът ми? Подписът с Ман Юнайтед!

6 532 19.09.2019 Инфо

Българинът Димитър Бербатов говори ексклузивно за NOVA след обявяването си за край на футболната кариера. Берба призна защо е решил точно на днешния ден да го стори това, а също така коментира и бъдещите си планове във футболната игра.
„На днешния ден, който е специален за мен, дойде моментът, в който трябва да обявя края на професионалната си кариера на футболист. Нямах сили да го призная пред себе си по-рано и сега набрах смелост. Сложих край и се надявам да съм отворен към следващите предизвикателства в живота. Футболът ми даде много, сигурно ми е отнела някои неща, но повече ми даде. Има моменти, в които семейството ти страда за успехите и неуспехите, като не си вкъщи”, започна той.
„Чисто професионално най-емоционалният момент за мен бе подписът с Манчестър Юнайтед. Казах си – Димитре, успяхме. Лично за мен на футболния терен имам много мигове. Винаги беше специално, тъй като знаех, че някога ще свърши. Благословен бях, че нямах дълги контузии”, продължи Бербо.
„Не съм мислил какво ще правя после с футбола. Трябва да си завърша образованието и да имам диплома. След това ще видя накъде ще тръгнем. За мен сега е далеч, но не и толкова. Когато отивам да тренирам с даден отбор, през повечето време наблюдавам как се държат другите момчета. Когато видя нещо такова, ми става хубаво, ако имат амбиция за развитие. Понякога обяснявам, а той избира да ме послуша или не. За да стигнем дотам, трябва да се изуча, да гледам. Дали моделът от чужбина да се приложи тук, но сега не съм се замислял дали работата ми е свързана с родния футбол. Ще го реша, когато се почувствам подготвен”, продължи Бербо.
„Стараех се и правих така, че футболът да не бъде скучен. Да бъде забавен, интересен, но и сериозен, за да носи точки и победи. Винаги се стараех да давам най-доброто от себе си. Винаги отборът бе на първо място, а това ми помогна и аз да успея”, завърши Димитър Бербатов.