Игра на тронове vol. 2 – Inglourious Kunts Eп. LXXXVII

Страстите поутихнаха. Огънят изгасна. Ледът се стопи.

Преди четири години се събрахме във вече бившето ни лачено студио на мразения от едни, но обичан от други подкаст Inglourious Kunts, за да обсъдим телевизионния феномен „Игра на тронове“. Тогава точно беше приключил петият сезон на сериала и хайпът беше огромен, което вероятно е причината това да е едно от най-гледаните ни издания до момента. Сега, след шумно одумвания категоричен финал, настъпил с наскоро появилия се осми сезон, е време пак да спорим на тема Вестерос. Записахме настоящия епизод още през дъждовния месец май, но по една или друга причина решихме да го оставим да отлежи малко по-дълго в монтажната, преди да го споделим с вас.

За разлика от предния път, няма да видите либералчето Димитър Дринов като водещ, а като гост, защото бродникът Мартин „Циничния Елф“ Ангелов си върна обратно трона, а към тях двамата се присъединиха зомбито Благой Иванов и хипстърът Христиана Хинова, съгласно модерните квоти за присъствие на всякакви малцинства и на разни там жени. Фокусът е предимно върху спорната кулминация и върху няколко по-ключови момента от фентъзи епоса, но сегиз-тогиз разговорът се връща и по-назад в хронологията на събитията, създадени от туткавия и брадясал щатски писател и упорит мързел Джордж Р. Р. Мартин.

Понеже мразим спойлери, няма да ви мъчим повече с прелюдията към видеото, за да не разкрием предварително скандалното му съдържание, така че започвайте смело да се катерите по стълбата на хаоса... и не очаквайте никаква справедливост.

http://www.operationkino.net

operationkino