VBox7 logo

Фурмите са новата супер храна! Ето 5 причини да ги ядем всеки ден!

1 703 13.05.2019

Фурмите може и да не са модерни супер храни, а цената им да е символична в сравнение на много други сушени плодове или ядки, но всъщност има доста причини да ги ядем.

Първо - безумно вкусни са. Второ - свойствата им се доближават до тези на супер храните. 

Но какви са точно плюсовете, които правят фурмите задължителна част от дневното ви меню.

1. За здрави кости

Причината е в елемента бор, който се съдържа в плода. Съща така той е богат на фосфор, калций, магнезий, каквито има впрочем и в другите сушени плодове. 

2. За по-добро храносмилане

Причината за това е, че са богати на фибри. С редовна консумация на фурми няма да имате никакви проблеми с отделителната система.

3. При стрес и депресия

Фурмите съдържат витамин B6, който помага на тялото да произвежда серотонин, който пък е ключов за работата на мозъка. Серотонинът регулира настроението и се бори със стреса. Проучване доказва връзката между ниските нива на витамин B6 и депресията.

4. За повече енергия

Фурмите са перфектни източници на енергия заради фруктозата, която съдържат. Същевременно останалите вещества и минари, които съдържат, ги правят здравословна опция, когато ни се хапва нещо сладко. Фурмите са перфектни за хапване преди и след тренировка.

5. Превенция на сърдечни заболявания

Изследване твърди, че фурмите намаляват нивата на триглицериди, а фактът, че са богати на калий автоматично ги прави подходящи и при високо кръвно. 

Източник thumbnail: SilviaJansen/Eva Katalin Kondoros/iStock

1 703 13.05.2019

Още от Храна и тренировки с любов