VBox7 logo

Наглост! Инфлуенсъри събират пари за почивка - да работят не било вариант!

3 353 20.06.2019

Да пътуваш по света не е никак лесно и евтино хоби. Изискват се много свободно време и още повече пари. 

Елена Енгелхарт и Каталин Онк имат едно от тези две неща - свободното време. Те са безработни, но нямат парите. А много им се иска да пътуват.

Затова двамата, които са и женени, са обявили кампания по набиране на средства, с която всеки, който иска да им помогне да пътуват из Африка, може да дари пари.

 

Парите не са никак малко - 10 000 евро. За какво по-точно им трябват? Много е просто - за храна, нощувки, пътуване и интернет. 

А защо не изкарат парите си сами? Двамата твърдят, че "работата не е опция". Дори майката на момчето работи на две места, за да може да осигури пътуванията на сина си и половинката му.

Освен това двамата не искат да работят, защото по този начин ще подкрепят консуматорството, против което са.

Разбира се, след молбата им за набиране на средства, стотици хора изразиха възмущението си към наглостта им да искат пари за такова нещо и да отказват да работят. 

В последната си публикация двамата пишат, че се оттеглят временно от социалните мрежи, за да се отдадат на духовно развитие. Но хората, коментиращи публикацията, са категорични - просто не знаят как да реагират на коментарите на нормалните хора.

3 353 20.06.2019

Още от Брутално