VBox7 logo

За COVID-19 от д-р Шопов: Кога ще свърши всичко това, каква е целта на извънредното положение?

18 166 16.03.2020

В настоящата ситуация, свързана с пандемията от коронавирус, сме убедени, че трябва да спазваме не само изключително строга лична физическа хигиена, но и информационна такава. Затова лично ние предпочитаме да слушаме експертите и по-точно - лекарите. 

Виж още: След диагнозата "Коронавирус": Синът на Том Ханкс проговори за състоянието на родителите си!

В последния си влог д-р Наум Шопов коментира въведеното в петък извънредно положение, както и други въпроси, вълнуващи всички ни. Според доктора, инфлуенсър и актьор от всички нас зависи колко дълго време ще продължи тази ситуация. Колкото по-дистанцирани и отговорни в спазването на препоръките, толкова по-бързо ще бъде решена ситуацията.

Виж още: Кризата с коронавируса - видяна от Нострадамус, Ванга и гадателката на Берлускони! А лечението?

Д-р Шопов също препоръча да си седим вкъщи, да избягваме контакт с други хора, ако не е абсолютно задължително, да спазваме лична хигиена и да бъдем отговорни. И апелира - нека пазаруваме за възрастните хора около нас, които са най-рисковата група, за да не се налага те да излизат. 

Виж още: Отговорни преди мерките: Българските изпълнители, които отмениха участията си заради COVID-19

Наум също е категоричен, че щурмът по супермаркетите и презапасяването не просто са ненужни, но са и опасни, тъй като причиняват точно това, което цели извънредното положение да избегне - струпването на много хора на едно място. 

Виж още: За коронавируса трезво и рационално от д-р Наум Шопов: Колко точно е страшна болестта?

Що се отнася до самото извънредно положение, младият лекар и инфлуенсър обясни, че в момента пряката цел е не да се намали броят на заразените, а темповете, с които болестта се разпространява. И определи за изключително важно и правилно решението да бъдат затворени заведения, клубове и дискотеки.

18 166 16.03.2020

Още от Уеб Цитати