VBox7 logo

Изписаха болния Том Ханкс, но други обичани актьори се оказаха положителни за COVID-19

17 480 17.03.2020

Ситуацията с новия коронавирус е доста динамична и по всичко личи, че ще остане такава известно време. Миналата седмица Том Ханкс и съпругата му, актрисата Рита Уилсън, бяха диагностицирани със заразната болест. Тогава двамата заявиха, че ще спазват всички препоръки на властите, лекарите и като цяло отговорните лица.

Виж още: Защо Том Ханкс обяви, че е болен от коронавирус именно с ръкавица?

Дни по-късно стана ясно, че двамата са изписани от австралийска болница, където са били лекувани. Том Ханкс и Рита Уилсън са в добро здраве и са наели апартамент в Куинсланд, където са се подложили под доброволна карантина. 

Виж още: След диагнозата "Коронавирус": Синът на Том Ханкс проговори за състоянието на родителите си!

В Австралия двамата трябваше да се снимат във филм за Елвис Пресли, но и продукцията е временно спряна заради върлуващия вирус.

Виж още: За COVID-19 от д-р Шопов: Кога ще свърши всичко това, каква е целта на извънредното положение?

Междувременно стана ясно, че още двама актьори са дали положителни проби за COVID-19. Става въпрос за Идрис Елба. Във видео в социалните мрежи британския актьор видимо притеснен съобщава новината, като успокоява, че се чувства добре. Самият той си е направил тест, защото е общувал с човек, който е болен от заболяването. 

Виж още: #ОстанетеВкъщи и българските VIP-ове: Кой как оползотворява времето?

Идрис Елба се е подложил на домашна карантина. "Вижте, това е сериозно. Сега трябва да се замислим за спазването на дистанция, миенето на ръце. Навън има много хора със симптоми и те лесно може да разпространят болестта", казва актьорът. 

Виж още: Британското кралско семейство срещу коронавируса! Как ще се предпазят и какви мерки взеха?

Още един обичан актьор е дал положителна проба за вируса. Става въпрос за Кристофър Хивю, изиграл ролята на Тормунд в "Игра на тронове". "Съжалявам, че трябва да го кажа, но съм с положителна проба за COVID-19, коронавирус. Със семейството ми сме се самоизолирали. В добро здраве сме, само аз съм с леки симптоми на настинка", обясни той в Instagram.

Виж още: След #ОстанетеВкъщи заради COVID-19: Как да уплътним ползотворно времето в домашна изолация?

Кристофър Хивю призова хората да са много внимателни в миенето на ръцете си, както и да спазват дистанция. "Просто правете всичко по силите си, за да ограничите разпространението, защото има хора в по-голям риск, за които този вирус може да е ужасна диагноза", допълва Хивю.

17 480 17.03.2020

Още от Celebrity Box