АМИГДАЛАТА ЩЕ ОТВЛЕЧЕ ПРЕФРОНТАЛНИЯ ТИ КОРТЕКС И СПОСОБНОСТТА ТИ ДА МИСЛИШ ТРЕЗВО. ЗАБРАВИ ЗА ЕГОТО!

За видеото на подкаста са ползвани клипове с забързано време - Европа, Исландия, Дубай, Международна Космическа Станция и др.
Ако имате ваша продукция или идеи за бъдещите видеа към аудиото, може да ми пишете.

Темите към видеото :
1. Как разграничаваш доброто и злото ?
2. Защо да ме е грижа за другите хора, когато това не ме кара да се чувствам по-добре?
3. Добър начин ли е да дебатираш чрез реторика? Не се ли свежда всичко до самите аргументи, а не как ги представяш?
4. Само на 19 години съм, но вече усещам как никога няма да имам възможността да видя света или дори да обиколя собствената си страна. Току-що влезнах в университет и имам чувството, че ще трябва да работя до края на живота си и че няма да преживея много от нещата които искам. Прекалено много ли мисля по въпроса, може ли да ми дадеш съвет ?
5. Развлечението и това да се забавлявам ми изглеждат толкова примитивно, обусловени изцяло от социалната среда. Какво друго мога да правя освен да ходя на тъпата си работа от 9 до 5. Вижда ми се безполезно.
6. Ще кажеш ли няколко думи за това защо харчим толкова пари за изследване на космоса, когато имаме толкова проблеми тук на земята.
7. Как гледаш на миналото и бъдещето ? Депресирам се само като си помисля за всички часове прекарани зад компютъра. Как да преглътна всичко и да продължа напред ?
8. Можеш ли да обясниш какво е егото ?
9. Интелигентно пазаруване.
10. Какво има да кажеш за най-голямата загуба на ресурси във света с най-голям потенциал, а именно хората които прецакват системата като си седят по цял ден вкъщи и си правят кефа с парите от помощите.
11. Не трябва да живееш в балон защитавайки себе си от трудностите на живота, в противен случай как ще осъзнаеш, че си щастлив ако никога не си бил тъжен и винаги си бил защитен от всичко. Стреми се да изживяваш мечтите си, дори ако се проваляш. Това няма да те унищожи, а ще те изгради и ще те направи по-силен човек. Можем да живеем щастливо на този свят.
12. Какво е по-важно в живота, да търсиш целта или щастието ?
13. Често говориш за това, че винаги трябва да сме ориентирани към това да вършим правилните неща в живота. Но какво ще кажеш за времето за отпочиване и презареждане, за да можем да сме по-ефективни докато работим. Играейки игри ме успокоява и релаксира, но след това се чувствам виновен, че съм си загубил времето.
14. Държиш ли хората да ти благодарят, когато направиш нещо добро за тях ?

Мислиtelqt