Сделките на Москва с българските комунисти

От Ютуб:
Публикуван на 15.12.2013 г.
I do not own this video, it belongs to its rightful owners.

3 милиарда долара са изпратени от Москва и Коминтерна към българските комунисти за подготовка на конспирации и терористични актове.
Парите, които идват от Москва са опръскали с кръв българската държава и гражданите й. Това разкри историкът доц. Лъчезар Стоянов по Нова ТВ, който през последните години изследва архивите в Москва.
Тези пари са кървави, с тях е направен и атентатът в „Св. Неделя", поръчан е от Москва, посочи историкът. Той стига до архивите на Коминтерна по времето на Борис Елцин, когато има отваряне към истината. Доц. Стоянов е категоричен, че Коминтернът е бил централата на комунистическия тероризъм.
Когато идва Сталин на власт казва на лидерите на Коминтерна, че парите са изразходвани, но къде е революцията и обявява, че трябва да се закрие „лавката". На 8 септември 1944 г. Георги Димитров е поискал веднага 50 хил. долара да се дадат като помощ на идващите на власт в България комунисти, и на 10 септември вече парите са преведени. По днешни изчисления, тази сума възлизат на около 2 млн. днешни лева. Към Коминтерна се създава организация за обучение на терористи. Затова големият полицай Никола Гешев реално е пазил държавата от платената комунистическа шайка на Сталин, посочва изследователя.
Доц. Стоянов разкрива още, че пак по нареждане на Коминтерна и Москва от 1927 г. българските комунисти започват да провеждат пропаганда за създаване на помашка нация, македонска, добруджанска, тракийска и други и се опитват да разкъсат България.

delfini