Кратко ревю на Ос Windows 10

В операционната система Windows 8 преходът от таблетен към настолен режим е направен така неудобно, че спечели много справедливи упреци от страна на потребителите. При прехода от таблетен към десктоп режим от различните ъгли се показваха остатъците на таблетния режим. Това бе причината за появата на множество помощни програми от рода на Start8.
Това се променя в новата ОС Windows 10. Първоначално възможността за удобно превключване между тези режими се наричаше Continuum, а сега се нарича просто tablet mode. Във версия номер 9926 на Windows 10 Technical Preview имаше възможност за изпробване на превключването от десктоп-режим към таблетен и обратно, а в новата версия 10036 процесът е автоматизиран при използване на док-станции. За още по-голямо удобство във версия 10036 на Windows 10 Technical Preview са включени опциите "Не ме предупреждавай и ме остави в текущия режим", "Винаги ме предупреждавай за потвърждение" и "Не ме предупреждавай при превключване на режимите".
Тъй като ОС Windows 10 се позиционира от Microsoft като единна операционна система за всички основни видове компютърни устройства, то възможността за избор на подходящия режим е изключително важна за крайния потребител.

zombino