VBox7 logo

Летният рояк слухове във Формула 1 – Ботас, Окон, Фетел…

624 28.08.2019 Инфо

Валтери Ботас би могъл да се чувства спокоен за мястото си в Мерцедес и през следващия сезон, ако летните слухове във Формула 1 могат да бъдат някакъв ориентир. Според някои от най-сериозно тиражираните информации талантът на германския тим – Естебан Окон – почти сигурно ще кара за Рено през 2020 година, като ще замени насочилия се към Хаас Нико Хюлкенберг.
Това са само част от слуховете, които се нароиха през 4-седмичната пауза през сезона. Със сигурност в Мерцедес ще бъдат много внимателни при разрешаването на дилемата относно това кой би трябвало да бъде съотборник на Люис Хамилтън. Шефът Тото Волф призна, че Окон попада сред кандидатурите, които се разглеждат за 2020 година, с което намекна, че Валтери Ботас трябва да подобри представянето си в оставащите 9 старта. Историите около френския талант се интензифицираха изключително много след Гран При на Германия и грешката, която Ботас допусна там.
Разбира се, около Ферари също не е скучно, а слабите изяви на Себастиан Фетел непрекъснато връщат на преден план темата за това дали германецът има мотивация да продължи. На този етап четирикратният световен шампион не дава признаци за отказване, а отскоро се чуват слухове, че Фетел би могъл да се завърне в Ред Бул, където колите, изграждани от Ейдриън Нюи, пасваха най-много на неговия стил. Дали обаче има истина в подобни възможни сценарий, само времето ще покаже.