gongbg

Трифон Иванов - легендата остава

57 792 14.02.2016
Легендите като Трифон Иванов завинаги остават сред нас, защото винаги ще има кой да говори за тях.

Валентин Михов и съотборникът на Туньо от Етър и националния отбор Бончо Генчев, ддни от най-близките хора на внезапно починалия на 50-годишна възраст брилянтен защитник, намериха сили, за да си спомнят с усмивка за големия Трифон Иванов в ефира на „Събуди се“ по Нова телевизия.

Ето какво казаха те за Трифон:

Валентин Михов:

Той обичаше България, беше много широко скроен. Той бе един герой в мирно време. Но за героите се сещаме, когато ги загубим. Губим такива центрове, от където са излезли едни железни хора, той е бил винаги железен човек. Нямаме пример като него в момента. Надали ще се роди друг точно такъв като него.

В ЦСКА, в националния отбор, той беше момчето, което даваше настроението. В съблекалнята беше съвсем различен. Искам да го изпратя с усмивка. Той е първият, който ни напусна, дано да е последният за едно дълго време. Тежко е в тези моменти да говоря с него. Той е скромен, той не парадира.

Трифон се дръпна още след голямото лято. Поигра в Австрия и после беше в Търново, занимаваше се с бензиностанции. Винаги се е съветвал с мен. Преди няколко месеца честваше 50-годишнина. И Боби Михайлов намери начин да го върне малко в човещината.

За да ги имаме нови Трифон Иванов, Христо Стоичков, трябва да ги има тези, които ги правят. Те си спомняха всички, които са ги възпитавали. Съвсем друга е връзката треньор-футболист, тази връзка вече е скъсана. Това са последните мохикани, които защитиха България. Вече не идват да защитят герба. Това трябва да ни смущава, нямаме нови Трифонивоновци.“

Бончо Генчев:

Искам да кажа, че загубихме един голям спортист, голям човек, голямо сърце. Такъв е животът, никога не знаеш какво ти предстои. Моите спомени с него са много, и като спортист, и като извън спорта.

Когато правихме големият отбор във Велико Търново, през 1987 година, Трифон бе един лидер сред нас. На години малък, но с качествата си даваше сигурност в нашия отбор. След 3 години станахме шампиони на България и носители на Купата на България.

Имахме мач с Лудогорец и новината ме завари в съблекалнята за гости. След като направих разбор администраторът на отбора дойде и ми каза новината.

Преди няколко дни се видяхме пред стадиона и се гласим, той вика 'Играете в Разград, ще дойда да ви гледам и ако не играете добре, ще ви сменя всичките след 3 мача'. Каза, че ще дойде на мача да ни гледа и после да ни уволнява едва ли не. Той беше такъв, подхвърляше всичко под формата на шега. По този начин намираше душевно спокойствие.

Аз мисля, че няма съмнение в това (че всички от легендарния отбор ще бъдат на погребението б.р.). Цанко се прибира, предполагам и Красимир Балъков, не мисля, че е повод на някакъв разговор. Предполагам, че всички ще присъстват. Мисля, че всички ще присъстваме. За съжаление да изпратим един голям българин и голям спортист. Той беше пример за подражание. Търсим следващия Трифон Иванов, но едва ли ще можем да го намерим.
Виж повече Виж по-малко
Tози град е дом на рядък феномен!🤩💥
Модерните градове, построени върху древни руини🤩💥🤩
Футбол и високи скорости! Добре дошли в дома на класиката BMW в Мюнхен
Как ПРОМЯНАТА на ДУМИТЕ променя и мислите ти?🧐
Какво е отворена връзка?🧐
Заразени с ХИВ след „вампирско лице“ в нелегален спа център!🧐😲
Как изкуственият интелект може да помогне на хора, изпитващи самота🧐😫
Изкуственият интелект е СЕКСИСТ? 😡
30 бизнеса, които можеш да стартираш от дома си!🤩🧐
Най-скъпите туристически изживявания в света 😮💰🪂
Нов сезон на Дневниците на вампира??
Тайното място в Интернет, в което никой не смее да влезе! 😮
Как да различиш истинските от фалшивите приятели 🙄
Психологическите вреди от това да пазиш тайни!🧐😫
Най-малко стресиращите професии в света🧐🤩
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Най-добрите ресторанти в света за 2024!🍕🍔😋
TikTok звезда обяви собствената си смърт? 😣
Тревожни данни: Българките се страхуват от насилие не само вкъщи, но и навън
Умни начини да спестяваш, докато правиш shopping 💰
Как връзките от разстояние влияят на менталното ти здраве 💕💔🙁
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Най- дългият бар в света!ВИЖТЕ!😲🤩
Ужасната ТАЙНА на маите!
Изтече ужасен аудио файл от NASA!
ЛГБТ туризъм: Кои са най-приятелските за ЛГБТ места за туристи в  Източна Европа
Конкурс на MYIMPACT!⭐ВИЖТЕ🤩
Мистерията на нацистките „златни влакове“!
Какво са „толиамурни“ отношения между мъж и жена?!😋🧐
Защо хакер си отмъсти и прецака компания със загуби за над $678 000!ВИЖТЕ!😅😱
Земята получи  мистериозен радиосигнал от звезда на 16 000 светлинни години!Извънземни?!👽😱🧐