Треньор с кауза: Тед Ласо посети Белия Дом, за да говори за менталните проблеми

294

binge_watch

По-трудно ли е да тренираш футболен отбор, или да водиш брифинг за пресата в Белия дом? Тед Ласо, веселият мустакат треньор от едноименния хитов сериал, посети официалната резиденция на президента на САЩ, за да обсъди психичното здраве с Джо Байдън.

Преди да разговаря с Байдън и съпругата му Джил, актьорът Джейсън Съдейкис, който в сериала "Тед Ласо" играе треньор по американски футбол, превърнал се в неочакван лидер на затъващ английски отбор, беше поканен от говорителката на американския президент Карин Жан-Пиер да присъства на ежедневния брифинг за пресата.

"Психичното здраве и грижата един за друг са тема на "Тед Ласо". Без значение кой сте, къде живеете, за кого гласувате, всички познаваме някого, който е страдал, който се е чувствал изолиран, тревожен, сам", каза той пред репортерите.

"Макар че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, трябва да знаем също, че не трябва да се страхуваме сами да потърсим помощ", каза още Съдейкис. "Това наистина изисква много, особено когато става дума за нещо с негативна стигма  - като психичното здраве. Не трябва да е така", продължи актьорът.

"Това всъщност е едно от многото неща, вярвате или не, които ни обединяват като човешки същества. Това е нещо, за което всички ние можем и трябва да говорим един с друг, когато се чувстваме по този начин или когато разпознаем, че някой се чувства по този начин", каза още екранният Тед Ласо.

Заобиколен от други актьори в сериала, Джейсън Съдейкис призова за повече "изслушване" и по-малко "стигматизиране" около проблемите с психичното здраве.

Пристигането на комика, превъплъщаващ се в персонаж, който се сблъсква с пристъпи на паника и проблеми с тревожността, беше прекъснато от възражения от страна на репортер, представляващ уебсайт, наречен Today News Africa. Последният на няколко пъти прекъсна Карин Жан-Пиер, за да я упрекне, че не му дава думата по време на брифингите.

Другите журналисти шумно изразиха неодобрението си и я помолиха да замълчи, преди говорителката да успее да възстанови спокойствието.

След това Джейсън Съдейкис се опита да разведри обстановката, по-специално чрез размяната на реплики с "фалшив" журналист, в действителност актьор от сериала, присъстващ в залата.

Сериалът на стрийминг платформата Apple TV+, чийто трети сезон се излъчва от 15 март, е носител на редица награди.

От Белия дом в понеделник обявиха пристигането на актьорите по донякъде енигматичен начин, като публикуваха снимка на вратата на Овалния кабинет, с поставена над нея малка табелка с надпис "Вярвай!" - същата като тази, която вечният оптимист Тед Ласо окачва в съблекалнята на отбора си.

Според Белия дом Джо и Джил Байдън са гледали част от сериала "Тед Ласо" и са запознати с посланията му за надежда и доброта.

Изображение: Getty Images; Източник: БТА/Елена Христова

Коментари 0
OMG!!!😱😵😱 Какво е Vision Pro и как това ще промени света? 🙈
НЕВЪЗМОЖНА ЛЮБОВ💔 Всеки е влюбен в нея, но ТЯ не съществува😱😥
Българска дизайнерка бележи рекорд на фестивала в Кан 🎬🤩💯
НАЙ-ДОБРИЯТ ДУЕТ: Емануела и Мирела от "Игри на волята" ? 😱😵😍
Възможно ли е Джена Ортега да стане най-мразената актриса? 😯🚩
Да се върнем в миналото 🙈 Спомняте ли си тези детски игри? 🙄
Запази детското в себе си 👑 Честит 1-ви юни🧩🧸
Валерия скастри ергена: Ако беше куче, нямаше да му каже така 😱
🚩TOP OF THE TOP: След 7 години е време за DAY002 🎉👽
История за милиарди: Бил Гейтс я започва едва на 17 🤩🤑
Силата на позитивното мислене и как преобръща живота ни 🤭😜
Как да се внедриш в Метавселената? 🔮
От шофьор на лимуниза със стриптизьорки до суперзвезда: Историята на Брад Пит 💯
Ариана Гранде пее песен на Азис 😲😲😲
Какво се случва с участниците в „Един за друг“ след предаването  😍💕
Може ли ретроградният Меркурий наистина да повлияе на менталното ми здраве? 🔮
💯Нов Тренд: Тениски от рециклиран памук 😎🤗😯
С любов към природата - как да се забавляваме на макс това лято ☀🌊
Как да станете по-осъзнати в ежедневието си? 🧐
Как да станем по-уверени? 😍🤗
Как да преживеем по-леко раздялата с гаджето? 💔💔💔
По инфлуенсърски: Еко вечеря с приятели ❤❤❤
TREND: Винтидж дрехите и шопингът във вторите употреби 🙌✌
Как да разберем дали не сме в toxic relationship? 🚩
R.I.P. Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър