VBox7 logo

Лесни пози от йогата, с които ще се почувствате като преродени

3 855 13.07.2019

Йогата е полезна и като че ли няма две мнения по въпроса. А в днешните ни реалности тя е по-необходима отвсякога. 

Недобрата циркулация на кръвта в тялото, седенето по цял ден на стол и липсата на физическа активност може да причинят гинекологични проблеми, болка в корема, кръста и още много.

Затова ви предлагаме някои прости асани от йогата, с които тялото ви ще се чувства добре и ще облекчите много от изброените състояния.

Пеперуда

Седнете на земята и долепете стъпалата си едно до друго, както и показано по-долу. От тазобедрените стави започнете да движите енергично краката си надолу и нагоре. Позата се отразява доре на мобилността на ставите и на менструалния цикъл.

Усукване

Седнете на пода в удобна поза, но с прав гръб. С едната ръка хванете зад гърба лакътя на другата. Усучете макимално гърба си, поглеждайки назад. Така ще разтегнете приятно гръбнака, раменете, кръста, бедрата, както и коремните органи.

Свещ на стена

Легнете по гръб и изправете краката си на стената. Раздалечете ги на нивото на раменете. Така ще дадете почивка на краката

Герой

Седнете на коленете, изправете гърба и поставете дланите си една в друга като за молитва. Издължете врата, отворете гърдите си и дишайте дълбоко. Така ще разтегнете добре мускулите на краката си.

Куче гледащо надолу

Правилно изпълнена тази поза помага за регенерирането на мозъчните клетки, разтягане на бедра, гръб, врат. Освен това има благоприятно въздействие върху целулита. 

Източник thumbnail: Neustockimages/gradyreese/GeorgeRudy/iStock

3 855 13.07.2019

Още от Кaк дa