VBox7 logo

Добър шофьор ли си? Не и ако не знаеш тези прости трикове...

13 221 02.08.2019

Да си добър шофьор е съвсем различно от това да познаваш добре автомобила си. Днес ще ви представим някои трикчета, с които ще преминете на следващо ниво зад волана, а и в гаража.

Пестене на гориво

Целият ненужен багаж в автомобила ви прави разхода на гориво по-висок. Бутилки, обувки, аксесоари от плажа, хладилни чанти... ако няма да ги ползвате скоро, махнете ги!

Обикновено веро

Препаратът е наистина добър и евтин вариант за захабено табло от цигарен дим, пръсти, слюнка на кучето (например). 

Грижа за чистачките

Всички знаем колко неприятно е зимата да намерим замръзнала чистачка, която се е и залепила за стъклото. Затова вечер просто ѝ сложете един стар чорап, за да си спестите доста главоболия.

Премахване на стикери

Всички знаем каква мъка е премахването на стикери от стъклото. Ако останат следи от стикера или лепило, намокрете парче вестник и го залепете върху проблемния участък. Изчакайте десетина минути и с помощта на карта изстържете останалото.

Изправяне на ламарини

Да намериш колата си с леко огъната ламарина на някой паркинг се случва рядко, но все пак се случва. Може да пробвате с вакуум водолаз за канали да я върнете към предишния ѝ вид. 

От коя страна е резервоарът?

На всеки му се е случвало да се чуди на метри от колонката. Просто погледнете таблото и вижте стрелката до знака за горивото. Там е отговорът!

13 221 02.08.2019

Още от Кaк дa