Новините в 90секунди: Розова луна ще видим в небето тази нощ

Дни преди референдума в Турция, взрив разтресе Диарбекир, 20 милиона лева приходи за „ало“ измамниците само за 5 години и още в „Новините в 90 секунди“.
Започваме с международна новина, дни преди референдума в Турция, който може да превърне страната в президентска Република, експлозия избухна в Диарбекир, населен предимно с кюрди. Най-малко четирима са ранени. Взривът е станал близо до полицейско управление.
За последните пет години приходите от престъпленията на телефонните измамници са над 20 милиона лева. Над 80% от схемите остават неразкрити. Телефонните престъпници използват "мулета", които се срещат и събират парите на излъганите възрастни хора. "Мулетата" взимат около 10% от печалбата. Най-новият подход на телефонните измамници е да се представят на полицаи, които преследват престъпници. За съжаление, много хора се хвашат на това и дават големи суми пари.
Розова луна ще видим в небето тази нощ. Пълнолунието е кръстено на цветето флокс, едно от първите пролетни растения. Пълнолунието отбелязва началото на различни религиозни празници по света - Пасха при евреите; Великден в Източноправославната църква и индуския фестивал Хануман.
Прескачаме на великденска тематика, защото приготовленията за празника предстоят. Един от задължителните елементи на трапезата са боядисаните яйца. Вижте 7 трика как да не счупите яйцата при варенето в нашата галерия.

90секунди