Новините в 90секунди: Цецка Цачева поема правосъдното министерство

Кабинет „Борисов“ 3 е готов, Цецка Цачева пое правосъдното министерство, модният скандал между БСП и ГЕРБ и още в „Новините в 90 секунди“.
1. Третият кабинет „Борисов“ е готов, предстои утре Народното събрание да го одобри и новите министри да положат клетва. Цецка Цачева поема правосъдното министерство, а вицепремиери са Томислав Дончев, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева. Голямата изненада в новото правителство е постът на Лиляна Павлова, която беше два мандата министър на регионалното развитие, а сега поема подготовката за председателството на Евросъюза.

2. Моден скандал се заформи между БСП и ГЕРБ. Пиарите на Корнелия Нинова и на Лиляна Павлова се скараха за чанти. Първата обвини бившия регионален министър Лиляна Павлова за скъпите чанти, които си купува, тя спомена цени за над 3 хиляди евро. Пиарът на Павлова не си замълча и обвини колежката си в лъжа и непрофесионализъм. Спорът между тях се случи във „Фейсбук“ и провокира множество коментари. Остава въпроса по работата или по аксесоарите трябва да съдим за политиците.

3. Времето се разваля с наближаването на уикенда. Максималните температури ще се понижат с около 5 градуса, очакват ни валежи, а на някои места и градушки. В началото на новата седмица валежите ще продължат, вятърът ще е по-силен и температурите ще останат ниски.

4. Завършваме с две приятни неща – храна и изкуство. Фотограф и готвач събраха уменията си, за да създадат проекта „Меню“. Фотосесия, която представя гурме храна, изобразена върху човешки лица.

90секунди