Новините в 90 секунди: Как изглежда сватба на Еверест ?

Премиерът уволни заместник-министър за злоупотреби, как изглежда сватба на Еверест и още в „Новините в 90 секунди“.
Бойко Борисов освободи Стоил Апостолов от длъжността заместник-министър на здравеопазването. Апостолов зае този пост само преди ден. Решението на премиера е взето след излъчване на репортаж в „Господари на ефира“ за нередности и злоупотреби в болница в Бургас, на която Апостолов е бил управител. В репортажа пациентка показва епикриза за операция на коляното, а на нея ѝ е правена само пункция. Тоест болницата е взела повече пари от Здравната каса по клинична пътека за неосъществена скъпа процедура.
Избирането на народния представител Вежди Рашидов начело на парламентарната комисия по културата и медиите е лош сигнал за медийния сектор в България. Това е позицията на Асоциацията на европейските журналисти у нас. Причината – скандалите, в които Рашидов се забърка като министър на културата. От Асоциацията посочват директния политически натиск на Рашидов над журналиста от БНТ Георги Ангелов. Както и отпускането на публични средства за предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз на избрани по неясни критерии медии и чрез дружества, свързани с роднини на министъра и други членове на кабинета.
„Фейсбук“ ще наказва сайтове, претрупани от реклами. Ако те са повече от съдържанието или са подвеждащи, сайтът ще бъде скриван. С това социалната мрежа цели да повиши качеството на разпространяваната чрез нея информация. За сметка на това Facebook обещава, че коректните сайтове ще получат по-голямо внимание. Промяната ще влиза в сила поетапно и ще отнеме няколко месеца.
Нещо любопитно, влюбена двойка от Калифорния се ожени на Еверест. Една година Ашли и Джеймс се подготвяли за приключението. Отнело им три седмици, за да стигнат базовия лагер на Еверест, където казали обетите си. Вижте приказните снимки от необичайната сватбена церемония.

90секунди