Немски политолог: България върви към „превзета държава”

Днес в Новините в 90 секунди:
Германски политолог с коментар за политическата ситуация в България. Пентагонът с признание, че е избил 42-ма цивилни в Сирия и още.

„Силно притеснителен е фактът, че хора, които са известни по-скоро с прояви на ксенофобия, с националистически възгледи и близост до Москва, ще се занимават с въпроси от сферите на икономиката, отбраната и демографията.”, заяви германският политолог Даниел Кадик. Според него е изненадващ начинът, по който Борисов формира новото правителство. Анализаторът не очаква правителството да промени нещо, „защото Борисов е част от всичко това. Хората, които вкара в кабинета, са негови доверени лица“.

https://vesti.bg/bulgaria/politika/kadik-bylgariia-vyrvi-kym-prevzeta-dyrzhava-6068782

ВИДЕО - https://www.youtube.com/watch?v=Tm04XaduHlw

Американските военни признаха, че през март са нанесли въздушен удар в Сирия срещу сграда, която е част от религиозен комплекс. Ударът срещу джамията в покрайнините на село Ал-Джина край Алепо бе извършен на 16 март. При бомбардировката загинаха 42-ма души. Тогава от Пентагона заявиха, че са ударили намираща се в непосредствена близост сграда, където се провеждала среща на терористи от „Ал-Кайда” и отрекоха да има цивилни жертви.
https://vesti.bg/sviat/pentagonyt-prizna-che-e-izbil-42-ma-civilni-v-siriia-6068768

ВИДЕО - https://www.vbox7.com/play:5079b1b80c&start=97

Има къщи, които изумяват с архитектура, интериор и... цена. Такава е и къщата, която ви показваме. Тя се намира в Калифорния и се продава за 250 милиона долара. Това е най-скъпият имот в Северна Америка. Имението е 3500 квадрата и е в престижния квартал Бел Еър. Разполага с 12 спални и 21 бани. В приличащия на хол гараж са паркирани 12 автомобила, които вървят с къщата. Вижте повече в галерията на вести бг.
https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/eto-kak-izglezhda-edna-ot-naj-skypite-kyshti-v-sveta-video-6068773
ВИДЕО - https://www.youtube.com/watch?v=NLnkBpT3Cu8 ОТ 0:42 до 1:13

Майли Сайръс, известна с провокативното си поведение и скандалите, в които се забъркваше, изглежда отваря нова страница в живота си. Изпълнителката се появи на корицата на новия брой на сп. "Билборд". За изданието тя призна, че е спряла дрогата, а от три седмици не е пушила трева. Това, както се изрази тя, е най-дългият период в живота ѝ, в който е "напълно чиста". Певицата е спряла и консумацията на алкохол.
https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/goliamata-promiana-na-edna-izvestna-buntarka-6068778
ВИДЕО - https://www.vbox7.com/play:f1d100b667

90секунди