Новините в 90 секунди: ГЕРБ внесоха промени според референдума на Слави

ГЕРБ внесоха промени според референдума на Слави, бившият главен секретар на МВР Георги Костов с нов важен пост и още в „Новините в 90 секунди“
Законопроект за промени в избирателната система, с които тя да стане изцяло мажоритарна, внесоха ГЕРБ в парламента. Това беше и един от въпросите, залегнали в референдума на Слави Трифонов. Мажоритарният вот обаче в неговия вариант най-вероятно няма да стане, тъй като ГЕРБ може да очаква подкрепа само от партията на Марешки. Обединените патриоти няма да го подкрепят, а от БСП са за смесена система. От ГЕРБ са предвидили намаляване на субсидията до 1 лев на получен глас.
Георги Костов е новият директор на Агенция „Митници“. Новината съобщи министърът на финансите Владислав Горанов. Досегашният директор на агенцията - Розалия Димитрова, се връща във финансовото ведомство по нейно настояване. Георги Костов беше главен секретар на МВР по време на кабинета „Борисов“ 2. Той обаче беше уволнен със скандал от служебния кабинет, оглавяван от проф. Огнян Герджиков. Министерски съвет поиска уволнението на Костов, защото оказвал натиск върху бивши и настоящи полицейски служители за последните две години.
Момиче проходи за първи път от десетилетие в сватбения си ден. 11 години Джесика е прикована за леглото. Момичето страда от синдрома на хроничната умора, който причинява болки в мускулите. Въпреки тежкото си състояние, тя решава да измине пътеката до олтара на крака. Една година Джесика се подготвя за този ден. В нощта на сватбата, след като тя постига целта си, момичето получава два гърча и силни болки в мускулите. Възстановянето ѝ продължава седмица след сватбата. Изглежда обаче нищо не е в състояние да спре младото момиче, което не възнамерява четирите стени на стаята да бъдат нейното бъдеще.
Завършваме със снимки на едни от най-приказните улици в света.

90секунди