Новините в 90 секунди: Измама за над 50 милиона лева при строежа на АМ "Марица"

1. Злоупотреби за над 50 милиона лева са открити при строежа на автомагистрала „Марица“, информира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Милионите отишли не за изграждане на отсечка от магистралата, а за стабилизиране на почвата. Арнаудова потвърди, че намесената в разследването фирма “Пътища – Пловдив” е на бизнесмена Георги Гергов, станал известен в последните дни в скандала ЦУМ-гейт. Самият Гергов обаче уточни, че през 2014 г. е продал тази фирма, а разследваният договор е от 2015 г. Бившият регионален министър Лиляна Плавлова пък заяви, че няма данни за нарушения.
https://vesti.bg/bulgaria/gergov-niamam-obshto-s-izmamite-na-am-marica-6068375

2. От света, първи последствия след проведения референдум в Турция. Има вероятност президентът Реджеп Ердоган да се върне на поста председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Това може да се случи на предстоящия конгрес на партията през месец май. На референдума през април мнозинството от избирателите подкрепиха предложенията за изменения в конституцията, които дават повече изпълнителна власт на президента. В рамките им Турция се превръща в президентска република, което отменя условието за аполитичност на държавния глава.

Видео: https://www.vbox7.com/play:b5684b413a&start=2

https://vesti.bg/sviat/eto-i-pyrvoto-posledstvie-ot-referenduma-v-turciia-6068359

3. Треньорката по художествена гимнастика Ина Ананиева се омъжи. В края на миналата година тя обяви, че се оттегля от от поста треньор на националния ансамбъл. По-късно стана ясно, че тя очаква второто си дете.
https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/ina-ananieva-se-omyzhi-snimki-6068380
4. Завършваме със зрителна измама. Тази картинка може да разкаже много за вашия характер, възгледи и начин на живота. Всичко, което трябва да направите, е да отговорите на един прост въпрос, без да мислите твърде дълго: Какво виждате първо?

https://vesti.bg/lyubopitno/zagadki-i-misterii/kakvo-vizhdate-na-tazi-snimka-opredelia-haraktera-vi-6068389

90секунди