Новините в 90 секунди: Нападателят от берлинското метро е с обвинение

Обвиниха българина, нападнал жена в берлинското метро, къде се намира най-големият производител на диамaнти в света и още в „Новините в 90 секунди“
1. 26-годишният Светослав Стойков, който брутално ритна по стълбите жена в берлинското метро, е обвинен в причиняване на тежка телесна повреда, съобщиха от прокуратурата в Берлин. След инцидента мъжът беше оставен за постоянно в ареста. Началната дата на делото все още не е определена, но се очаква процесът да бъде открит в началото на лятото. Ако бъде признат за виновен, българският гражданин може да получи присъда лишаване от свобода до десет години.

https://vesti.bg/sviat/evropa/bylgarinyt-napadnal-zhena-v-metro-v-berlin-na-syd-6068339

2. Над 2 милиона българи тънат в мизерия, сред хората, които живеят в крайна бедност, най-голям е процентът на възрастните над 65-годишна възраст. Данните са на Евростат и обобщават картината в страната през 2016 г. Сред факторите, които формират категорията „тежки материални лишения“ са: хората да не могат да плащат безпроблемно сметките си; да не поддържат дома си топъл; да нямат достъп до телевизор, кола или телефон; да не се хранят редовно.

https://vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/nad-2-mln.-bylgari-tynat-v-mizeriia-6068342

3. Диамантите – една от най-големите слабости на дамите. Знаете ли, че 90% от всички диаманти в света се обработват в един град. Той се намира в Индия и носи името Сурат, а в него се намира най-голямата фабрика за обработка на диаманти, където работят над 40 хил. души. Преди да се превърне в бляскаво и скъпо бижу, диамантът е просто парче скала. Само полирането на един карат отнема 12 часа. Попадайки в ръцете на професионалистите обаче то се превръща в един от най-ценните камъни в индустрията.

Видео: https://www.facebook.com/cnninternational/videos/10155185539264641/

4. Завършваме с новина от шоубизнеса, британският музикант Елтън Джон отмени концерите си през април и май, заради инфекциозно заболяване. Той ще се завърне на сцената в началото на юни.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=nT7DFsxAvVk

https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/eltyn-dzhon-otmeni-koncerti-zaradi-opasna-infekciia-6068341

90секунди