Ученички се биха в столичното 28-мо училище

Здравейте с „Новините в 90 секунди“
1. Пореден инцидент с ученици. Момичета се биха след спор на етническа основа. Потърпевшото момиче е от ромски произход. Спречкването е станало в столичното 28-мо училище, а съученици на момичетата заснели боя с телефон. Само преди месец в същото училище в час по физическо стана друг бой, отново заснет с телефон. Преди това осмокласничка беше пребита и унизена от други две момичета.
Видео: https://www.vbox7.com/play:6fc35e9e73
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/uchenichki-se-biha-sled-spor-na-etnicheska-osnova-6062811
2. БСП разгласи документ от Външно министерство и обвини правителството в оставка в национално предателство заради изтеглянето на кандидатурата на България за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Лидерът на БСП Корнелия Нинова твърди, че това е станало в задкулисна договорка заради кандидатура на Кристалина Георгиева за висок пост в Организацията. Митов обаче отговори, че всъщност оттеглянето на българската кандидатурта е било, за да се осигури подкрепата на Полша за Ирина Бокова за шеф на ООН.
http://www.vesti.bg/bsp-gerb-pak-iska-post-za-kristalina-v-oon-6062832
3. От света, приключи битката за Алепо. Правителствените войски на Башар Асад вече контролират целия град, след като голяма част от него беше в ръцете на бунтовниците няколко години. Стана ясно и че Турция ще приеме 80 хиляди бежанци от града. Предстои бунтовниците и семействата им да напуснат сирийския град.
Видео: https://www.vbox7.com/play:c3694e2545
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/alepo-svoboden-80-000-bezhanci-trygvat-kym-turciia-6062808
4. Завършваме с празник. Днес имен ден имат всички, които носят хубавото зимно име Снежана. 14 декември е и Ден на ветеринарните специалисти. На тази дата през 1897 г. е приет Законът за санитарноветеринарната полиция, с което се поставя началото на Ветеринарномедицинската служба в България.
Видео: https://www.vbox7.com/play:c6cd53913c
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/dnes-imen-den-praznuvat-vsichki-sys-zimnite-imena-6062794

90секунди